Za mnoge je začetek septembra začetek jeseni. Ni pomembno, zagotovo pa je za nami čas dopustov, oddiha. Pa vendar nismo bili v zadregi s klicaji za dogodke, pojave in ljudi, ki opozarjajo nase. In smo zagotovo koga zopet prezrli pa ga ne bi smeli. Vsekakor pa smo pri tem osredotočeni na tisto, kar se nas v Kranju dotakne. Morda imamo še premalo informacij od bralcev, da bi znali še bolj dojeti utrip mesta in seveda podeželja.

Pogled naprej ponuja marsikaj. Nove prometne pridobitve so občinska in državna "zasluga", predvsem in samo pa lajšanje tegob vseh, ki bodo zdaj vozili lažje, bolj varno, tudi hitreje (v okviru predpisov, seveda). Pa že ob tem mislimo na tisto, česar nimamo: obvoznic, širše ceste proti letališčču, manj prometa proti Škofji Loki in tako naprej. Da o avtobusni postaji in še drugih žuljih, ne pišemo. Vse to je pogled naprej.

Kadrovske rešitve bodo to jesen tudi "na tapeti". Vsaka oblast tudi z njimi ljudem marsikaj pove. Politično kadrovanje je dejstvo, ker osvojiti oblast pomeni tudi - vladati. Na občini imamo preko 100 uradnikov in počez soditi o komurkoli, je zgrešeno. Pa vendar smo v zadnjem času doživeli tudi toliko in toliko posledic napačnih odločitev, da moramo biti previdni. Bolje zapisano: župan mora svoje odločitve pretehtati, da ne bo ponovil (milo zapisano) tragične zgodbe predhodnika, ki so ga bila polna usta obljub, projektov ipd., danes pa imamo za 5 milijonov zapravljenega denarja telovadnico kjer niti ene uradne rokometne tekme ne bo, ker je bil nekdo gluh na ugovore in pritožbe: ker je bil pač župan in je želel projekt za drag denar speljati po načelu "naj stane kar hoče". Mizerija, res.

Zato je pogled naprej vedno tudi obremenjen s pogledom nazaj. Tragika Kranja je, da smo do zdaj gledali nazaj in zardevali. Ker smo zaostali v razvoju, denar pa marsikdaj zapravili naravnost noro: za odškodnino dimnikarju, ker je župan ravnal nezakonito. In slednjemu ni padel last z glave, iz naše blagajne sta pa padla dva milijona...

Res je lahko pametovati in vsem soliti pamet v kaki kolumni. Teže je odločati in sprejemati pozitivne in negativne posledice odločitev. Kmalu bo leto nove oblasti za nami, a prave preizkušnje šele pridejo.