Pa poglejmo, kako je s kranjskimi moštvenimi športi danes in tukaj. Vaterpolo je padel, da bolj globoko ne bi mogel, a se pobira. Slovenija premore morda 6 klubov, v hokeju ni dosti bolje in Triglav je pač ujetnik Olimpije in Jesenic. Pa delajo, garajo - le objektivne danosti so pač take kot so. Rokometa praktično ni, košarka pa životari v drugi ligi, brez posebnih možnosti, da bi zopet postala to kar je bila: zaščitni znak športa v Kranju! Odbojki vse čestitke: nekaj časa je ta šport reševal čast Kranja v prvih ligah, a tudi tam ne konkurenca huda. Vsa čast dekletom - košarkarice so druge v državi in malo manjka še za kaj več!

Nogomet je posebno poglavje: klub bo praznoval 100 let ! In je v prvi ligi!! In igra v njem veliko domačih fantov!!! In bo dobil končno razsvetljavo nad igriščem!!!!

Pa ostalo? Vsa čast Domplanu, Zavarovalnici Triglav, ki vztrajata med pokrovitelji. Hvala tistim, ki tudi pomagajo. Seveda pa Kranj potrebuje več - nogomet v prvi ligi je soočen z mnogo bolj bogatimi že v Sloveniji!

Vse bolj pa se zdi, da tudi ta šport jemlje recept ostalih: prisvojili so ga tisti, ki očitno ne zmorej teh obremenitev. A so seveda zase najboljši, najbolj pametni - le igrišče za zdaj kaže drugače. Nočemo nikomur gledati v denarnico, a malo je logike v tem, da ima športni direktor plačo kot župan oziroma višjo. Če upoštevamo okoliščine, da fantje (domači) odhajajo zaradi nekaj sto evrov, prihaja pa vedno več tujcev vsaj sumljive nogometne kakovosti?

Taka razmerja so že uničevala klube in športe. Kranj si želi prve lige, nogomet ima prihodnost. No, ja: starejši dečki so v treh tekmah izgubili trikrat, so zadnji. Kar kaže, kako se dela z najmlajšimi....Škoda za nogometno šolo, ki je bila zgled v Sloveniji.

Ni vse črno, navijači so zvesti. Kdo bo uspel ustaviti vlak, ki drvi v .... ligo?