Ni lepo, da tako pišete o občinskih uradnikih, ki naj bi bili osumljeni tega ali onega. Nikomur ni bila dokazana nobena krivda. Ljudje s(m)o prizadeti! Trma vedno zmore tudi objavo kritike, nasprotovanja. Zamislili smo se: res je v aferi "zeleno, ki te ljubim zeleno" še marsikaj megleno, res je, da smo poimenovali 5 ("Osumljenih 5" je naslov znanega trilerja...), res je, da to ni prijetno...

Res je, da Trma dobiva različne odmeve v javnosti, take in drugačne odzive. Eni nas imajo za "zlizane z županom", za druge smo "škodljivci", za tretje pa celo orodje s katerim bi oni obračunavali z drugimi. Priznamo: Trma je zeloooo bran spletnik. Morda tudi zato, ker smo edini take vrste v tem okolju. Zato nas povzemajo tudi drugi (citira nas Požareport, berejo nas v državnih medijih - dokaz sledi v nekaj dneh). In ob tem tudi grešimo, komu stopimo na žulj, prizadenemo. Vsakomur smo se za krivico pripravljeni opravičiti in smo se tudi že. Za napake (grešniki smo....) pa tudi!

Žal pa velja za funkcionarje, politike, znane ljudi in celo uradnike tudi nekaj drugega: delajo v javnih službah, plačani so z javnim denarjem. Zato je zanje kriterij toliko bolj jasen - vrline in napake so javne. Kar je super, ko se delijo pohvale in manj super, ko je kritika javna. Za nobenega nismo napisali, da je česa kriv tudi v kranjski aferi, ki bolj kaže na funkcionarja (enega ali dva) kot na uradnike (tri). Zato bomo zadevo spremljali, ko pride do epiloga, ker sum ni krivda (zapisano večkrat).

Uradniki se danes družijo med seboj kar je lepo. Čim manj se bodo delili na "Trilarjeve" in "Rakovčeve", prej bo naša mestna uprava delovala enotno za dobrobit tistih, ki jo plačujemo. Mimogrede: ko smo na teh straneh jasno opisali, da naš urednik svetuje županu po pogodbi, ki je javna, smo s tem preprečili skrivalnice. Zato je seveda Trma še o(b)stala: zmoremo pometati pred svojim pragom - ne vedno in ne temeljito, a se trudimo.

Problem Trme je torej povsem na dlani: ko ne bomo več brani, bo vse brez smisla in nas ne bo več. A danes, na današnji dan je Trmo prebralo že okoli 1000 bralcev in bralk.