Politika in gospodarstvo - večno oženjena dvojčka! Kdor misli, da se da brez politike v gospodarstvu, verjetno ne ve, kaj počne Trump s Kitajci!? Kranj nima Trumpa, še Ktajcev malo, ima pa politiko in tudi gospodarstvo (obrtnike, podjetnike).

Obetajo se nam nekateri veliki premiki. V Stražišču bo ameriški velikan širil svojo dejavnost, vsem ni in ne bo prav. Ampak: ko so kupili Savo, smo imeli Janeza Bohoriča in njegovo "ekipo", ki je prejela 200 (dvesto) milijonov evrov. In potem je šla k hudiču "njegova" Sava, "njegova" Gorenjska banka pa še Merkur za nameček. Naši ljudje, naše odločitve. Američani pa delajo gume in jih vozijo po svetu - iz Kranja. Pa ne pojemo hvalnice tujcem, ki kupujejo naša podjetja, smo pa realni: če nekdo še poveča število zaposlenih in osvaja trg, ima Kranj profit - službe so, plače so, trošimo tukaj in tako dalje...ž

Kranjski politiki vseh vrst in barv neprestano obljubljajo poslovno cono. Zdaj so prvi koraki tukaj. Če komu ni kaj jasno, naj gre pogledat v Šenčur, Naklo, Žirovnico - velemesta po gorenjsko imajo poslovne cone, šenčurska zaposluje krepko preko 1000 (tisoč) ljudi. 16 podjetnikov je potrdilo interes za vlaganje svojega denarja v naši občini.

Za sleherno oblast velja, da je ključno, kaj dela - ne kaj govori. Zato so mestni svetniki ta mesec na potezi, da to potrdijo. Ne bo poceni ali zastonj - to so utvare. A sleherni evro se v takih primerih vrne, o tem pa ni dvoma. Župan Rakovec izhaja iz podjetniške sfere (sicer najbolj z denarjem napolnjene, finančnega sektorja), zato je njegova odgovornost, da besede poslovna cona postanejo, nesporna.

Premik, ki ga Kranj nujno potrebuje za lastno samozavest: tudi mi smo zraven.