Oliver Bogatinov (nekoč igral za Triglav, ki ga je povabil z Jesenic) je vodja nogometne šole NK Maribor, soavtor "čudeža Aluminij". Aleš Arnol (nekoč trener Triglava, ki ga je povabil iz Škofje Loke)je trener v NK Bravo - profesionalni! - in sodeluje pri reprezentanci do 21 let. Uroš Bučan (nekoč vodil nogometno šolo Triglava) je na Vrhniki dečke pripeljal v prvo ligo, kadete in mladince zdaj v drugo - čudež!? Aleksander Radosavljevič je trener državne reprezentance dečkov, nekoč je igral za Triglav.

Kaj jim je skupno? V Triglavu niso mogli, smeli trenirati. Ker je tam samo eden, ki seka trenerske glave že 8 let (letos je iz Triglava odletelo največ trenerjev....) in je edini nezamenljiv. Siniša Brkić je športni direktor, njegov šef je Beno Fekonja, predsednik kluba. Morda nimata pojma, kaj jima počne NK Šenčur na Zlatem polju - a stvar je mnogo bolj resna od "tatvin otrok": Gorenjska ima 200 000 ljudi, Kranj 50 000. Če za Triglav (mlajše ekipe) ne igrajo najboljši Gorenjci, ne bo več ne Iličića, ne Jokića, ne Mertlja, ne Pavlina, ne Sorčana....bo samo še "uvoz" iz Srbije ali od kjerkoli (balkanski posli v nogometu so pač stalnica postali tudi v Kranju). Zato nastajajo te vrstice, ker je med tem na nogometno anonimnost obsojen NK Britof, ker je enako z mladimi kategorijami NK Zarice, NK Save. To pa je temelj za širino, za nogometno bazo, ki so jo tvorili vedno tudi fantje z Jesenic, iz Žirov, Železnikov....Danes? Ne se hecat: Šenčur po otroke prihaja v Kranj!

Je mogoče staršem in otrokom ukazati, kje bodo igrali nogomet, košarko, kje plezali in kje smučali? Ne, ampak Beno Fekonja je kot predsednik Triglava najavil, kako pomembna bo ta športna znamka - otroke mu pa pred nosom speljuje NK Šenčur? Z razlogom! Triglav v nogometu lahko doživi hitro usodo tistih kranjskih športov, ki so se potopili v anonimnost in športno (pod)povprečje, če ne bo kdo v tem mestu vendarle pokazal pripadnost in vprašal, kaj se dogaja!?

Športno nogometno šolo je Kranj gradil 20 let. Uničijo jo lahko v nekaj letih. Pa lep pozdrav iz krompirjeve dežele na Zlato polje.....