Ko je Alenko zapustil Iztok, je bil to za poznavalce razmerij šok: od nje je odšel eden tistih, za katerega bi lahko prisegli, da tega ne bo storil. Kajti zgodovina "razmerja" je dolga in burna, zadnje poglavje pred ministrovanjem pa je bila neuspešna "žrtev kmeta" (v šahu kar pomembno....) Boštjana Trilarja in "damin gambit" Alenke Bratušek: Iztoka za župana! Pa ni šlo, ker se je raja uprla na preprost in učinkovit način - glasovala je "proti" tej okupaciji Kranja s strani odhajajočega narcisoidnega župana in nikdar od volivcev sprejete nesojene komisarke. Če dodamo, da je na zadnji seji vlade proti Alenki in njenemu sekanju lovk v gospodarstvu glasoval še "naš" Korel, so stvari jasne.

Alenka Bratušek je v Kranju enkrat izvedla "državni udar" v NK Triglav kamor je prišla kot povabljena, nato pa želela vladati na svoj način. Skušala je spodnesti nespornega "capo de tutti capi", a je pri tem bila neuspešna in je odšla iz kluba po porazu njene zakulisne "politično-nogometne lustracije" ob pomoči današnjega šefa UEFA! Alenka Bratušek je v stranki (eni od njenih številnih) skušala pometati z ljubljanskim Zokijem: jok, brate, odpade (iz filma To so gadi)! Ko je skušala še komisarsko funkcijo osvojiti s tem, da je demokratično glasovala zase, je bil ta krog sklenjen. V našem okolju je (preverjeno) tipala politično bazo za svojo kandidaturo za župana, nato pa s Trilarjem skušala vladati preko Puriča - izid je bil katastrofalen.

Zdaj je razpadel tandem kjer je bilo jasno eno: delujeta skupaj! Toda očitno in povsem dokazljivo je, da je Iztok Purič vendarle rekel "zapik". Dost mam!! In je Alenko prijateljsko poljubil v slovo od njene politike, njene vloge, njenega kadrovanja ipd. Eden o drugem vesta (pre)več, da bi umazanijo oprala v javnem pralnem stroju. Vsekakor pa je bil to eden najhujših udarcev naši Kranjčanki v njeni politični zgodovini: odšel je podpredsednik stranke, minister, zaupnik, dolgoletni sodelavec....

V politiki je vse mogoče, zato ljudje pravijo: "Politika je kurba!" Kaj so potem ljudje, ki v njej delujejo?