Če nekdo osem let postavlja, odstavlja in počne s klubom kot svinja z mehom kar hoče, je edino merilo zanj: rezultat. Če se ne zmore odlepiti z dna ali če celo potone v nižjo ligo, ga mora kdo vsaj kaj vprašati. A če klub počisti neposlušnih in tečnih, odgovorni pa gledajo stran, smo pri sposobnosti vodenja, ki je v politiki ali gospodarstvu ali kulturi ali športu vedno enaka: jo imaš ali pa nimaš!

Janez Rajgelj je Kranjčan, ki se s košarko raje ukvarja pri Slovanu v Ljubljani. Kranjska košarka pa je s Triglavom prikovana nekje sredi druge lige. Se bo tako zgodilo z nekdanjim kapetanom državne reprezentance v nogometu Aleksandrom Radosavljevićem? Bo jutri sedanji kapetan Bojan Jokić tudi iskal športno prihodnost ali posle izven Kranja, ker je Triglav talec tistega, ki je prvi vsak mesec pri blagajni?

To ni kak pogrom na kogarkoli, rezultati in številke so jasni. In jutri naj bi bili boljši? Res? Na kakšnih temeljih, ko pa klub ima le še 1 (enega reprezentanta) v mlajših selekcijah? Ko ni sposoben obvladati kot nogometna avtoriteta niti Gorenjske? Navijači si želimo, da bi bilo drugače, da ne bi tolkel Triglav vseh rekordov v serijah porazov, pravih športnih blamaž!

Je Miran rešitev? Ni mišljeno ravno osebno, a tudi: manjka nam človek s karizmo in znanjem, z izkušnjami in še čem. Ki je že nekoč iz pepela dvignil kak klub. Ki ga poznajo malo dlje kot na Planini. Ki ima samozavest, jajca - če hočete. Ja, Mirana rabimo - na samo v nogometu. Kajti kranjski šport je v največji krizi vodenja od osamosvojitve: klube pa premetava sem ter tja v neki športni anonimnosti.

Zato so "Mirani" nujni. Zato nogometni klub ob takem stanju in takih podatkih, potrebuje drugačen pristop in vodenje. Ja, Miran Pavlin je lahko primer, ker je nekoč znal ustvariti novo Olimpijo. Pa naj ne bo napačnega dojemanja: ne ponujamo nikogar, Mirana smo uporabili, ker bo drugače še težje. Ne glede na zmago jutri ali pojutrišnjem, je to jasno vsem. Zato: "Miran", pridi !

Opomba: jasno je, da Triglav ne bo napravil katarze, premika, streznitve. Če bi tega bil sposoben, bi to že naredil.