Še en izvoz z avtoceste je po ocenah različnih kranjskih oblasti nujen. Potreben, vsekakor. Razlogi so bili pojasnjeni tudi naši ministrici in Kranjčanki, da o državnih avtocestarjih ne pišemo. In potem je padlo poslansko vprašanje in smo se lahko (grenko) nasmehnili: v Ljubljani imamo našo občanki, ki je najbolj zvesta varuhinja evropskih direktiv in predpisov in normativov. Za slovenske beremo zadnje dni povsod: tam se marsikaj dogaja na dopisnih sejah, ki jih vestno "zrežira", kadar ima tak interes.

Bi bilo pošteno Kranjčanko siliti, da pomaga Kranju? Hudiča, še v parlament je nismo izvolili! In kako nam je želela pravega župana namestiti na stolček, nismo ji sledili! In zdaj bi radi od nje nekaj, česar ne more, ne sme in noče narediti. Ker ona ne bo vplivala na DARS, da nam pomaga z izjemo, ki je plod nujnosti: povečanega prometa, novih načrtov ipd. Ker ona ni taka, da bi izkoriščala svoj vpliv. Ker se bori za zakonitost ipd. Da dol padeš!

Problem Alenke Bratušek je, da preprosto uporablja državo kot je pač njej milo in drago. Enkrat na izrednih sejah ureja razpise v državnih podjetjih kot je njej drago. In njej vsekakor ni ne milo in ne drago, da bi za Kranj rekla "dobro besedo", ker - pomislite - na DARS ne more vplivati, ker bi kršila pravila korporativnega upravljanja (vse povzeto po njenem odgovoru v parlamentu)!!!??? Kranj si je sam kriv, da je promet tak kot je, da imamo letališče in protokolarno Brdo v bližini, da hočemo svojo poslovno cono in še kaj: ministrica je od tega dvignila roki!

Lahko terjamo od ministrice, da krši pravila? Ne. Lahko terjamo od Kranjčanke, da je pripadna Kranju? Lahko. Lahko terjamo od političarke, Kranjčanke, ministrice, da pomaga? Moramo! Rezultat pa je v Ljubljani manj goreč kot takrat, ko rožice sadi v Kranju, da bi namestila svojega poslušnega župana, kajne? Gorenjci smo čudni tiči: zelo cenimo konkretna dejanja, ne politične čveke.

Problem naših prometnih zagat so nam zakuhali tisti, ki se mimo Kranja vozijo. Reševanje tega pa bi pričakovali od tiste, ki v Kranju živi. "Malo morgen"!