Ko je predsednik Več za Kranj Gorazd Copek svetopisemsko vrgel kamen v dva grešnika (podpisnika pogodbe o svetovanju župana Rakovca in izvajalca, novinarja Šubica), ni slutil, da mu v glavo lahko prileti bumerang. Več za Kranj je namreč tista politična sila v Kranju, ki je zagotovila, da je drugačna in to podkrepila z odlokom (uradno sprejet dokument na mestnem svetu) o etiki in morali in načelih mestne politike. In med tem, ko so ta recept predpisovali drugim, je z občino (=Copkom&Trilarjem kot vidnima predstavnikoma) veselo posloval njun strankarski "vojak". Obseg poslov tega trojčka na prst znaša 70 jurjev javnega denarja iz proračuna. In to preverljivo, dokazljivo, uradno.

Takrat Gorazd Copek&Boštjan Trilar in IO Več za Kranj niso skrbeli za odlivanje javnega denarja, ker bi se zalotili pri dejstvu, da poslujejo vendarle s strankarskim aktivistom!? In zagotovo so te posle in ta plačila uskladili s kodeksom kot temeljem njihove oblasti. Ki naj bi ga izvajalo tisto častno razsodišče, ki je odstopilo, ko je ugotovilo, koliko velja pri prvem človeku občine: nič.

Vse to pišem zato, ker nisem nikdar skrival, da sem pogodbeni sodelavec, svetovalec župana in MO Kranj. Z nekaj posebnostmi: nisem član iste stranke kot župan oziroma nisem član nobene stranke! In delujem izključno na podlagi javnega dokumenta in vse v zvezi s slehernim centom je javno preverljivo.S pripisom: prepričan sem, da si zaslužim vsak cent, ker delam to kar znam, imam izobrazbo, izkušnje, tudi nove zamisli. Slednje pa - moja osebna ocena - služijo enemu cilju: ljudje morajo o svoji občini vedeti več, občina mora o sebi sporočati več in bolje. In tudi bo.

Na Trmi smo transparentno in javno objavili "več kot anonimko" (ista tematika) in potem še "več kot zlagano anonimko". Zdaj pa smo z imeno in priimkom objavili, kako na etični pogon varuhov javnega denarja delujejo tisti, ki so bili prej na oblasti in so zdaj opozicija. Pri tem je gospod Aljaž Primožič samo primer, kako ti posli stečejo, če si podjetnik ob pravem času in popoldne v pravi stranki.

Da pa obveščanje pri nas v Kranju ni ravno zgledno, dokazuje Več za Kranj: njihov glavni šef je na občini res imel (kot sami pišejo) 7 ljudi za obveščanje, žal pa ne zmore na svoji strankarski spletni strani verodostojnih podatkov o sebi, svojih organih, kongresu, predsedniku. Kaj je že rekel butalski čevljar? "Če nič ne znam, bom pa druge učil!" Sapienti sat.

Miran Šubic, ustanovitelj in urednik Trme