Samo štiri dni je trajalo, da je nekoč vodilna stranka Kranja objavila javno, kdo jo vodi, kdo sestavlja njene organe, kdaj so imeli kongres. Priznamo: krivi smo. Ko smo stranko, ki je kot vsaka plačana iz javnega denarja, vprašali o teh podatkih nam do danes niso odgovorili. Nič hudega: niso dolžni! So pa dojeli, da morajo Kranjčanke in Kranjčane obvestiti, če že Trme nočejo. Kajti Več za Kranj je v zadnjem času poslala v javnost samo dve informaciji: o problemu gradnje novih stanovanj in pogodbi o svetovanju, ki jo je podpisal župan Rakovec z Miranom Šubicem. In so poudarili, da je na občini ogromno zaposlenih za to področje, župan pa zapravlja. Nismo odvetniki tega župana, niti sovražniki prejšnjega, ampak: vse te ljudi je za te naloge določil - Boštjan Trilar, bivši župan. Sedanji kake bistvene kadrovske spremembe še ni storil, je pa najel za to področje svetovalca. In zdaj seveda ponujam storitve tudi Več za Kranj, ker sem podjetnik: lahko vsak teden ali pogosteje objavim kako noviceo, kaj so naredili za Kranj zdaj, ko so opozicija! Lahko vsak dan sproti skrbim, da bodo o svojih organih in predsedniku imeli ažurne podatke. Lahko...Cena? Iz Alana Forda vzeto: "Drobnjarija!" Zakaj? Hja, saj sem že plačan (tudi) iz proračuna, nekaj je treba storiti tudi za naše skupno dobro!"

Boštjan Trilar je žal najbolj neuspešen kranjski politik. Ne zato, ker se je zaletel pijan. Ne zato, ker mu je propadel etični kodeks, ki se ga sam prvi ni uspel držati. Ne zato, ker je podpisal vsaj eno pogodbo, ki je za državo nezakonita. Ne zato, ker je videl avtobusno postajo pod okni porodnic in šolarjev. Ne zato, ker je skušal vladati iz ozadja preko neuspešnega županskega kandidata. Ne zato, ker ni več ne pomemben politik, ampak eden od 33 svetnic in svetnikov in ne zato, ker ni več predsednik stranke. Razlog je preprosto v tem, da so ostale za njim v glavnem besede pa še te velikokrat sprejete z začudenjem. Stranka, ki jo je zapustil, 5 (pet) mesecev ne uspe o sebi sporočiti osnovnih podatkov! Njihov kongres je "tajna seja", ker o njem nihče nič ne ve, niti javnosti kdo kaj pove. Šele na (medijski) pritisk se zganejo in....

Trma je zabeležila veliko zmago. Ko se nate spravi politična stranka (četudi Več za Kranj...), se človek odzove. Eni počepnejo, eni se skrijejo, eni pa delajo tisto kar znajo: pišejo. Za časopis, za občino, za stranko, zase, za spletnik...demokracija jamči to svobodo. Sodijo vedno bralci in stranko in politike volivci. In tudi tu pri Več za Kranj ni dvoma.