Opravičilo, ker smo pojedili zagotovilo, da ne bomo več utrujali bralcev Trme (branost na žalost kakega politika zadnje dni tolče rekorde), ker smo že reagirali, kot maček, ki mu kdo na rep stopi in skušali pojasniti, kakšno škodo predstavlja 1 svetovalna pogodba za proračun ipd. MO Kranj. Potem pa smo ugotovili, da imamo med nami "dvojno osebnost" (in ni mišljeno slabšalno) v podobi mestnega politika in podjetnika.

GOSPOD PODJETNIK je prizadet, ker je prejel 90 000 evrov od MO Kranj, a ima s tem stroške in ni to njegov osebni zaslužek čeprav nihče tega ni trdil. Poudarja, da gre za bruto znesek. Poudarja, da je bil uspešen tudi kot direktor zavoda, da je na razpisu dobil javni denar.

GOSPOD POLITIK se je v petek podpisal (član kolektivnega skrbnika za javni denar) kjer je - med drugim- podpisal laž, da nekdo prejema honorarje od občine. Podpisal se je pod poniglav namig, da bo to občino stalo 100 000 evrov. Strinjal se je z namigi, da se plačuje s tem denarjem blatenje ipd. Nič ni zahteval, da bi njegova politična posadka ob tem zapisala, da ne gre za osebni zaslužek ampak znesek od katerega je treba odšteti vse dajatve in stroške.....

Gospod podjetnik in gospod politik sta ena in ista kranjska oseba. In ko se njegovi posli z občino najdejo pod javnim drobnogledom, se oglasi in poudarja in pojasnjuje. Njemu, njegovim strankarskim tovarišem po proračunu in njegovim poslovnim partnerjem po nakazilih, je pojem "dvojne osebnosti" logičen: kar velja za druge, ne velja za nas. Pomislite: ko je bila z našim junakom te zgodbe povezana oseba na vrsti, da postane mestna svetnica iste stranke, je to odklonila. Osebni razlogi? Zakaj pa ne. Ali pa morda pomislek, da sorodnik ne bo več mogel "kšeftati" z občino, če bo ona svetnica? Ne vemo.

Je zdaj res vsem že jasno, za kaj gre? Gre za to, da bi nekdo rad vladal še naprej: postavil "svojega" direktorja gasilcev, odločal o županovih sodelavcih ipd. To je resna okvara, ki kaže, da dvojnih osebnosti ne manjka v kranjski politiki.....