Je mogoče en razpis izpeljati tako, da odpade najcenejši ponudnik in potem edinemu preostalemu pogodbo podpisati za dvakratnik najnižje ponudbe? Je mogoče prezreti, da jo podpisuješ s ponudnikom, ki ne bi smel na razpisu niti sodelovati? Je mogoče, da pogodbo podpišeš, ko na vrata trka novoizvoljeni župan? Je mogoče, da stori človek, ki najame za razpis svetovalko, ki mu že prej svetuje tako dobro, da v novi telovadnici ni mogoče igrati tekem rokometa, ker je - prekratka? Je mogoče!

Recimo, da smo glede na ponudbe obvezani plačati za urejanje zelenic letos in naslednja leta 1,5 milijona evrov preveč? Recimo, da vemo, kdo je tako pogodbo podpisal sam, brez kake odločitve mestnega sveta? Recimo, da vemo, kako so tekli postopki in kdo je vse to s svojim (ne)ravnanjem omogočil? Recimo, da ne vemo, kdo je imel od tega korist!

Najcenejša ponudba za izgradnjo telovadnice v Stražišču je bila 1,8 milijona, Trilarjeva oblast je nato sklenila posel za 5,5 milijona in 30 000 evrov plačujemo vsak mesec na račun tega. Prihranek pri zelenicah je bil možen (poudarjamo: možen) skoraj v znesku ene telovadnice. Pri slednji nam je danes nekdo (ime in priimek smo si zapomnili) rekel, da se je "izgubil milijon" potem, ko je naš bivši župan sklenil nadvse ugodno partnerstvo. Mi se s tem ne strinjamo: ni se izgubil, nekje je.

Zgodba s pogodbo o zelenicah našega mesta ni izmišljotina kakega novinarja ali konkurenčnega politika ali nekoga, ki pač tega ali onega ne mara. Temelji na ugotovitvah, na katere ni pritožbe. In daje slutnjo, da nas bo to zopet stalo. Ali pa morda ne in bomo prvič priče, da bo odgovoren za to tudi segel v žep. Svoj, ne naš. Finančni preiskovalci bodo ugotovili, kako mu je ime.

Mestni svetniki, preberite državno revizijsko poročilo. Je javno in dosegljivo vsakomur. Nato se primite za denarnice. Ali pa zgrabite koga drugega za "tošel". In vas bomo volili ponovno!