Mestni svetnik Boštjan Trilar ni član IO Več za Kranj, ki je javno opozoril na odlivanje javnega denarja iz proračuna zaradi svetovalne pogodbe za znesek do 19 900 evrov, ki sem jo podpisal Miran Šubic in sem tudi sam terjal javno objavo in obenem razčlenil za kaj gre - čeprav zahtevek leti na župana, občino. Mestni svetnik Boštjan Trilar ni terjal objave vsega v zvezi s pogodbo, ki kranjske davkoplačevalce stane 3 000 000 evrov. Pa ne, da bi bila morala ali etika ali karkoli odvisno od višine pogodb. Tudi tista za 1 cent je enako vredna presoje.

Odločitev državne revizijske komisije je znana mesece! In je dokončna! Pa ni še nihče iz stranke Več za Kranj kot skrbnice javnega denarja in njegove porabe, ukrepal? Bo to storila mestna svetnica Damjana Piškur, ki je - pred leti - nasledila vodenje stranke SZNKS kar po možu, ki se je - pri županu Mohorju Bogataju - zaposlil na občini in bil najboljši med okoli 100 kandidati? In je ista svetnica pred volitvami 2014 zamenjala stranko, ki jo je vodila, za županovo in postala članica izvršnega odbora Več za Kranj? Do tega ima vso pravico in ni očitka ali celo oporekanja, a zapisano so zanimiva dejstva za mestne politike, ki se javno proglašajo za varuhe javnega denarja!

Kot smo dobili odgovor MO Kranj, poteka finančna forenzična preiskava te pogodbe vseh pogodb in tega posla vseh poslov. Nihče ni kriv, dokler mu krivda ni dokazana. A v tem primeru je žal odgovornost že jasna, ker je državna revizijska komisija ugodila revizijskemu zahtevku. Le celotnega posla ni razveljavila, ker že poteka. A tisti, ki so bili s podpisom Boštjana Trilarja kakorkoli poslovno prizadeti, bodo prej ali slej izstavili račun in ga že.

Upamo, da bosta svetnika Trilar in Vehovec sodelovala s preiskovalci posla. Med tem pa smo neuradno zvedeli, da naj bi "nekdo" kar med to preiskavo zahteval vpogled v njen potek. Oziroma takole: kot bi preiskovani občan prišel na policijo in od nje terjal, da mu pojasni, kaj ima kdo proti njemu...Verjamemo, da je ta neuradna informacija netočna, ker je preveriti nismo mogli in ker ne moremo verjeti, da bi si kdo privoščil tako predrznost ali tako neumnost.

Za konec samo tole: "Zeleno, ki te ljubim zeleno!" je rekla prejšnja oblast. In to z razlogom.