Kaj je zdaj res? Da neuspešni v življenju na vse kriplje hočejo v politiko, ker jim drugje ni uspelo? Imamo župana, ki je najprej bil silno uspešen direktor zavarovalnice, potem so ga zamenjali (seveda pri takih zadevah brez politike ne gre) - in je delal marsikaj in marsikje - pa je zdaj kranjski župan!? Ali pa je res, da bivšega politika nihče noče? No, Pavle Rupar - bivši župan Tržiča - zase reče, da lahko pride ploščice položit. Vsako delo je častno, kajne? Zato je seveda redkim dano, da pustijo v politiki tak pečat, da potem korporacije kar čakajo nanje z odprtimi rokami. Naši bivši župani niso ravna primeri za naš razmislek, če ob tem tragično nesrečo enega od njih pustimo ob strani. Vsekakor pa so prehodi iz politike v gospodarstvo in prave posle za mnoge politike izključeni, če so v času političnega delovanja "imeli prste v marmeladi"!

Če nekdo kot bi navijal lajno trdi, da je njegov izziv v gospodarstvu, ker pač od tam izhaja, mu verjamemo. Če daje vtis, da gre iz politike takim podvigom naproti, sicer malce težje sprejmemo podatek, da kot politik izkoristi vse možnosti (zakonite!), da prejema plačo iz javnega denarja. In ko potem dojamemo, da so ga v bistvu zaposlili njegovi politični botri, ki so ga nekoč "politično naredili", se še malo bolj začudimo oziroma to toplo pozdravimo: zvestoba do konca, medsebojna pomoč....kako redko je to v življenju, mi pa to "spremljamo v živo". Pa še to: če bi šlo za nekoga, ki je zapustil župansko pisarno, trdo zaprl vrata in zdaj - na primer - prodaja avtomobile, bi nas ne zanimalo. Če pa ostane še naprej aktiven, skuša biti vpliven z nastavljanjem svojih prijateljev za direktorje, župane ipd., seveda ostane javna osebnost. Tudi zato, ker sedi na stolu kjer z dvigom roke odloča o vseh nas.

Je torej težko pozabiti, da je oblast slast? Kranjska politično-kapitalska naveza to dokazuje oziroma bo verjetno to še dokazovala. Pa pometajmo pred lastnim pragom: nekdo je bil skoraj 40 let novinar v enem vodilnih medijev (po vplivu, nakladi, tradiciji) in potem postane samostojni podjetnik. Z drobno opazko: plačan je (tudi) iz javnega denarja in zaradi svoje vloge zdaj povezan s politiko. Salto mortale, kajne? Kaj mu je tega treba bilo?

Odgovor: človek, ki je bil politični komet je izginil z neba, ker je tako dobro delal za Kranj. Zdaj drugi želimo tudi narediti kaj za Kranj. Ljudje pa presodijo na volitvah, ali pa kliknejo Trmo.