Maske padajo, v zakulisju pa poteka "ne boj, mesarsko klanje", da bi ustavili Trmo. Iskreno zahvalo dolgujemo svetovalki Janji Habjan (podjetje JHP) iz Domžal. Brez sprenevedanja je odgovorila skoraj vse, in pri tem jasno sporočila, da je med postopkom za izbor upravljalca kranjskih zelenic OPOZORILA NAROČNIKA NA BISTVEN DVIG CENE V LETU 2018 ZA 100 000 EVROV!? KDO JE BIL NAROČNIK? BOŠTJAN TRILAR, ŽUPAN MO KRANJ. KDO JE VODIL RAZPISNO KOMISIJO? PODŽUPAN BORIS VEHOVEC. Samo ta dvig zneska bo vse nas stal 400 000 evrov brez ddv (natančno pa 480 000 evrov, ker je znesek "zrasel" s 425 000 NA 552 000 LETNO!!!???)

Želimo ravnati po pravilih novinarstva: vprašali smo glavna igralca v tej zgodbi javno, a nam na vprašanja nista odgovorila čeprav sta za razliko od gospe Janje Habjan Kranjčana, vidna politika prej in zdaj, Trilar pa je tudi podpisnik pogodbe z gospo svetovalko za 35 000 v letu 2018. Zakaj nista sledila opozorilu in zakaj je Boštjan Trilar podpisal pogodbo s Flora Šport po volitvah, ko dejansko ni več bil župan, je pa imel pooblastila, ker funkcije še ni uradno predal, bo prej ali slej znano. Treba pa je jasno slediti sklepu državne revizije, ki pravi, da je bil izločen konkurent, ki je ponudil ceno 243 000 evrov /Trata Novo mesto/ in seveda obenem tudi jasno sporoča, da je bil celoten postopek pri izločanju Trate nezakonit oziroma popolnoma različen od postopka pri Flora Šport, ki pa že po vsebini ne bi smela sodelovati na razpisu.

Kdo se še naprej igra ob tem igro slepih miši, prepuščamo kranjskemu mestnemu svetu in seveda mestni upravi, ki mora z novim županom vred ta gordijski vozel presekati. Finančna preiskava je pri tem orodje, a zajec je tako ali tako v drugem grmu: ali je vzročna zveza med tem, da se izloči cenejši ponudnik in med tem, da se podpiše pogodba "5 čez 12", morda nikoli ne bomo izvedeli. Da pa bo treba sleherni cent stroškov, ki bi nastali za nas davkoplačevalce izterjati od tistih, ki so taka ugibanja omogočili, ni dvoma. Trma je do zdaj prva in edina pisala o zadevi, ki nima nobene povezave z novo oblastjo, ampak s Trilarjevo. Občina je skušala letos celo dokazati, da so bile mnoge stvari v tej zgodbi v redu, a izid je jasen: NEKDO JE POČEL KAR JE POČEL - NE VEMO ZA KOGA IN S KOM. A VEMO ZA KOGA NE: ZA SVOJE OBČANE, KI SO PLAČALI SLEHERNI CENT ZA ZELENICE IN ZA VSA SVETOVANJA.....TUDI SEDANJA!