Priznam, da je ne poznam. Priznam, da plezanje ni v moji krvni sliki športov. Priznam, da poznam očeta, mamo na videz. Priznam, da me razganja od ponosa kot bi bila Lučka moja pa je vsaj naša. Kranjska športnica je osvojila zlato kolajno kar je preblisk: spisek takih uspehov je v zadnjih letih kratek. Matej Mohorič nas je navdušil v kolesarstvu, a v vsakem športu je na vrh težko priti. Dobesedno v plezanju: vedno je še en oprijem, vedno je še en cilj...

Zakaj smo posvojili Lučko Rakovec? Ker se z uspešnimi vsi "radi slikamo"? Tudi zato. Bolj pa zato, ker nam predstavlja neko slutnjo novih kranjskih ciljev in naših poti do njih. Ali ni lepo, če to naredi simpatična gimnazijka, ki je z mesto povezana tudi zaradi svoje družine? In zato, ker trdo trenira v mestu, ki mora takim kot je ona dati pogoje, da bodo še boljši. Ni namreč edina, a ima edina zlato kolajno. Zato je take uspehe treba primerno in ustrezno proslaviti oziroma jim dati širši okvir: kako trenira prvakinja in drugi? Imamo pogoje za njen razvoje? Je Kranj sposoben preseči samega sebe in biti drzen kot plezalke in plezalci v steni?

Da je Lučko nagradil njen šport, ni dvoma. Smo zvedeli, da je oče odprl šampanjec. Prav. Mi pa bomo rekli županu, naj naredi čim več za plezanje in Lučko in vse "Lučke", ki so še ob vznožju plezalnih sten. Opala: korupcija, šlandal - oče je župan!? No, toliko bolj glasno ga bomo pozvali, da uresniči obljubo, ki je ni dal v predvolilnem času: da bo Kranj plezalna prestolnica. Kajti, da smo in bomo mesto športa, je zagotovil. Od besed k plezalni steni!

Lučka ni edina, ki nas je s kolajnami in rezultati razvajala letos. Tjaša Ristić, Mia Krampl, Lučka Rakovec....sama mlada dekleta, polna energije in uspešna! Kranj z njimi dobiva zagon, ki se mora odražati še kje, na druge načine. Poslanstvo tekih dosežkov so namreč nove plezalke jutri, novi športniki jutri, zdrava mladost jutri in vedno.

Lučka nam je posvetila, naj bo svetlo čim dlje. V Kranju in povsod. Čestitamo!!!!