Mestni svet je rekel: "Bodi luč!" in bo. Kje? Nad osrednjim fuzbalplacom v Kranju in na Gorenjskem. Kdaj? Kmalu, v mesecih merjeno. Zakaj? No, tu se pa malo ustavimo...

Kranj ima kup problemov in kup načrtov in kup denarja. Ki je premajhen, da bi z njega vzeli za vse dovolj. In zakaj so zdaj vzeli za reflektorje nad zelenico? V bistvu zato, ker kaka druga zamisel pretekle oblasti (še) ne pije vode oziroma se je ne da speljati ali...niti ni pomembno. Skratka: politika je odločila, da bo milijon (zdaj kaže na manj, precej manj...) šel za to, da bodo žogo brcali pod lučmi.

Netagovanje športnikov z novim regijskim vadbenim centrom je kranjska stalnica brez (srečnega) konca. Pa so računali na državo pa so računali nase (na župane od osamosvojitve naprej) pa so računali in se - preračunali. Nič se ni zgodilo sa tribuno, še manj so posijale luči. Pa je bil domači fuzbal talec NZS: če bi oni trenirali strogost, prve lige sploh ne bi bilo....ker ni dovolj velikih slačilnic, ker ni luči, ker ni... Pa kaj, rečejo tisti, ki jim nogomet "dol maha"!?

Mesta so mesta, ker imajo mestno infrastrukturo: komunalno, športno ipd. Kranj jo ima in je nima. In tu je jedro problema in rešitve: mesto se mora odločiti, kako zapravit svoj denar. Lunatik in megaloman nas je nekaj let pital s projekti in vsaj dva zdaj smrdita do neba po tem, da smo zmetali kup denarja za nekaj, kar bi bilo lahko ceneje (zelenice in telovadnica v Stražišču).

Mnogi so (bili) prepričani, da so tudi luči predrage, da tudi s tem projektom Kranj nadaljuje stare zgodbe. Prav je, da se prepričamo o tem: ko bo znana javno odločitev, komu bomo dali denar, on pa nam luč - bomo seveda terjasli tudi obračun. Kot smo ga za telovadnico in še kaj, a ga nismo dobili. Več luči pomeni svetlobo povsod, kjer jo potrebujemo: najprej pri nas samih in naših naložbah. Naj se vse ve, če je denar javen. In potem bomo imeli tudi zaupanje, ne samo luči.

Politika upravlja in zapravlja naš denar. Dela dobro in dela slabo. Mi smo tisti, ki moramo o tem vedeti več, da bi se tudi nam posvetilo, kdo nas vodi, kako in kam. Drugače pač nasedemo bleferjem. Kot nedolgo nazaj.