Recimo: bi si upali najeti gradbinca za vašo hišo brez, da bi imeli gradbeno dovoljenje? Lepotna napaka: bivši kranjski župan je to storil za kakih 6 000 000 našega denarja!? In to seveda vam in meni, a ne Trmi, zamolčal: izbral je partnerja, hišnega gradbinca, ki bi samo z dvema telovadnicama in nekaj učilnicami dobil slabih 12 milijonov evrov! Koliko bi pri tem imel dobička, koliko bi kdo dobil v denarnico ali žep, kdo bi ploskal takemu "gospodarjenju", puščamo v presojo vsem, ki odločajo ali samo plačujejo v kranjsko mestno blagajno!

Zdaj je seveda mogoče zapisati, da "slavimo" novega župana, ki je najel ustanovitelja Trme za svojega svetovalca. Se strinjamo, mirno: če dobimo telovadnico in učilnice za 2,6 namesto za 6 milijonov evrov, pristanemo na vse. Kajti fantastični megalomanski gradovi v oblakih so eno, stvarne in pragmatične rešitve pa drugo: pustim se zmerjati s kakršnimkoli vzdevkom, če bo scenarij nove oblasti obveljal. Predstavljen je bil mestni politiki brez "predhodne šlamastike", ki pa je Trma ne pozablja: ni edina, a je res neverjetna - morda ne v Kranju! Pri nas je to kar običajno, žal...

Stranka Več za Kranj je vladala Kranju. Njen predsednik je bil Boštjan Trilar. Zdaj je to Gorazd Copek. Prosimo ga, da postavi javno vprašanje, kdo je hotel zgraditi telovadnico, ki še danes (leto dni po objavi podpisa pogodbe se bliža) nima osnovnega dokumenta. In še naj vpraša, kdo je to javnosti zamolčal. In zakaj, seveda. Je hotel nagajti Kranju, šoli, novi oblasti? Gre zraven h karakterju narcisa, ki je zaljubljen vase in v svoje početje.

O takih stvareh Trma ne bo tiho. Niti takrat, ko jih bo počel novi ali katerikoli župan. Čemu je gospod mestni svetnik (danes) tako ljubil partnerja, da mu je vnaprej skušal zagotoviti posel? Zakaj je videl tak partnerski odnos kot idealen? Trilar 2018 reče: "Utopično je pričakovati, da bo Kranj sam zmogel sredstva za vse naložbe!" Za take pač nikoli. Kot ne za zelenice kjer je nekje izgubljen milijon in pol. Kot ne za telovadnico v Stražišču kjer poznavalec gradbene stroke ocenjuje milijonski dobiček za občinskega=Trilarjevega partnerja. Lahko se moti, ampak: ali ni teh naključij in milijonov že preveč?