Prejšnji župan Trilar je napovedal milijonsko naložbo v novo postajo, prispevka za mestno zemljišče pa tujim lastnikom stare ni zaračunal. No, ja, se zgodi...Ampak: to kar imamo, je sramota - torej hočemo novo. Vprašanje je, kje? In odgovor se menja z župani in seveda prilagaja tistim, ki so "zadaj": podjetnikom, nepremičninarjem...Ki bi seveda radi pobrali smetano s torte kot jo pobira tuji prevoznik, ki je zadolžen za postajo, ki to sploh ni.

Norost ideje, da bi postajo preselili k porodnišnici in osnovni šoli, je seveda odvisna od tega, kdo si obeta koristi od tega. Bi ne bilo logično, da končno združimo avtobusno in železniško postajo kot je to navada v mestih kjer načrtujejo trezno? Pa nismo pri Trmi najbolj pametni, da bi o tem sodili. Je pa zagotovo, da nimamo interesa, da bi gradili garažno hišo pod postajo na Zlatem polju ali tržili stanovanja in poslovne prostore, kajne?

Saga o avtobusni postaji bo prej ali slej prišla na vrsto. Danes je to ogledalo tistega prevoznika, ki mu za javni promet namenimo milijon in več letno iz proračuna, on pa ni plačeval mestnega zemljišča kjer je postaja. Noro! In bivši župan se na to ni spomnil in še kdo pred njim ne. Položnice pa pridejo na naše domove, tui ni napak.

Kranj je mesto, ki mu marsikaj manjka. Prejšnji župan je hotel uveljaviti model javno-zasebnega partnerstva pri šolah in še kje. Postajo je skušal vsiliti ljudem na Zlatem polju in pri tem ni slišal niti najbolj vidnih predstavnikov stroke, da je to neumnost. Ne vemo, kam jo bo prej ali slej skušal postaviti novi župan in z njim nova oblast. A za začetek mora tujemu prevozniku in lastniku postaje poslati položnico.

Potem bomo vedeli, da ravna kot dober gospodar.