Eh, kako včasih pride prav pregovor, da "tat najglasneje vpije, da naj držijo tatu" oziroma, da je treba "pred lastnim pragom najprej pometati" oziroma da naj prvi vrže kamen tisti, ki je brez greha....

Priznamo, da je zgodba tokrat "osebna": zadeva Trmo in tistega, ki jo je ustanovil.Tudi ni težko dojeti, da je neka stranka in nek njen svetnik "začela pravi mali džihad" zoper tistega, ki ji ni po volji. In do tu se seveda lahko strinjamo, da je tudi v politiki pač treba koga diskreditirati (oni bi zapisali: blatiti), da je v politiki treba koga napadati (oni bi zapisali: mobingirati) ipd., da ga morda utišaš, pred javnostjo umažeš, ker...ker pač tisto kar počne, tebi ni v prid. Še manj ti je všeč.

Da pa pri tem tuliš, da je na občini in šriše ogromno uradnikov, napadeni ali sporni ali neželeni "pogodbeni partner" pa jim odžira delo in kruh, je lahko všeč širšemu krogu tistih, ki jim je dotični itak zoprnež ali pa še širšemu tistih, ki jih malo zavedeš s številkami o prejemkih. Tu pa vsi nagubamo čela in dvignemo obrvi in rečemo: "A vidiš, kako kradejo!? A vidiš prasca, kako bajno je plačan!? A bomo kar tiho ob tem!?" Politika pač, še malo kake foušije in kup zamer lepo dopolni celoto.

Potem te pa dobijo, da si sam z odobritvijo 1635 nadur dvema uradnikoma dejansko sebe ugriznil v jezik: očitno manjka ljudi na področju kjer si vse prepričeval, da jih je - veliko? Ali pa so nadure nekaj drugega in si pač našel luknjo in skozi njo komu kaj plačal....Zakaj to pišemo? Ker je isti, ki je vpil "držite tatu" proračun obremenil z 204,5 dnevnimi izdatki=plačili iz naših žepov!? Iz proračuna. Če sta bila omenjena (nič kriva, poudarimo še enkrat!!!) uradnika potem doma teh 200 dni, je namesto njiju delal kdo drug - ali pa sta tako lahko nadomestljiva, da ni bilo treba?

Neumnost hajke na Trmatorja je dokazana. A naj si vsak ustvari svoje mnenje o tem, zakaj je bila potrebna. Mi smo si ga že in ga radi zaupamo vsem: strah! Strah pred tem, da se tvoja podoba političnega funkcionarja še enkrat več sesuje v prah kjer najdeš korupcijo, zlorabe pooblastil in položaja in še kaj! Ta strah je dovoljšen motiv, da "streljaš" v druge in se ustreliš v lastno koleno!

Ko si kazal s prstom na druge in se trkal po prsih kot poštenjak, si dejansko na koncu izpadel - b...k!