Kako si upam pisati o zaposlitvi mestne političarke, če pa me ista poli(tičar)ka obravnava, ker sem županov svetovalec na področju informiranja? Kako si drznem pisati o početju drugih, če sem pa sam grešnik na podoben, isti način? Kako sem pa sam uspel postati prejemnik javnega denarja? In to še "pregrešno drag" kot ocenjuje mestni svetnik Boštjan Trilar?

Res je. Vse to drži. A sam tega nisem nikoli skrival, celo v čast mi je. Ker nekaj znam in zmorem (reference so vsakomur na voljo tudi na Trmi). Ker sem že precej naredil pa še kaj bom. Ker se zavedam, da sem zaradi tega javno izpostavljen. A past pred mano je odprta stalno in ne bom padel vanjo kar tako. Me je pa ugriznila že večkrat, priznam. In še me bo.

Če bi skril vprašanja o zaposlitvi mestne svetnice Irene Dolenc, bi pritrdil Boštjanu Trilarju in podobnim likom kranjske politike: Trmo se da ustaviti, omejiti, utišati. Če gre za "višje interese"!? Ali za "čuvanje lastne riti"! Ker bo jutri nezadovoljna svetnica ali svetnik udaril po meni in mi vrnil milo za drago!? Ne, tu pa moram stopiti v bran Irene Dolenc, predsednice NSi: do zdaj je v tej luči nisem (s)poznal in če se motim, moj problem. Njeno delovanje (ne glede ali se z njim kot občan, novinar ipd. strinjam ali ne), je očiščeno takih pritlehnih početij. Pa je gospodu Trilarju (o njem kaj takega kot o Dolenčevi žal ne bi bil sposoben zapisati) prav prišel tudi njen pomislek o "županovem svetovalcu" - pa kaj: mestna svetnica ima prav, da ni tiho, da sprašuje ipd. In zato seveda Trma ne klone kar tako pred takimi pastmi: teme smo se lotili kot vsake druge. S spoštovanjem do vsakogar in - dejstvi.

Iz mestnega sveta so v javne zavode in podjetje odšli prenekateri svetniki. Iz vrst SDS, SD (v času Mohorja Bogataja), iz NSi (Trilar). Zakonodaja jih ne ovira, tudi predsednica NSi je službo dobila na šoli skladno s predpisi. Če pa kdo dvomi, so tu inšpekcije (prosto po Toninu&Šarcu). Trma torej ni padla v past "selekcije". Spoštujemo vsakogar, ampak smo že dobili nov namig: kje je doma naš župan!?

In smo preverili. Berite Trmo, branost raste - strmo!