Vas naslov spomni na mladost, otroštvo, šolo? Le kako se počutijo starši in otroci OŠ Stane Žagar, ko pridejo v šolo in vidijo telovadnico in neustrezne učilnice? Ne vemo, vemo pa, kdo jih je prepričal, da hodijo v šolo in - ne vedo nič!?

Saj je že kar neokusno brskati po dediščini "trilarizmov". Bojijo se jih mestni svetniki: če ne bo kranjski gradbinec pristal na kompromis ipd., bo to lahko spet draga šola po zaslugi Boštjana Trilarja. Pa da ne bo preveč grobo: po zaslugi pogodbe, ki jo je podpisal in zamolčal vsem, da gradbenega dovoljenja nima in ne ve, kdaj ga bo imel. In ga ni imel, a je imel nekaj drugega: nasmeh in sprenevedanje, da je rešil problem telovadnice in šole in še...No, pustimo: GGD je dal kranjski župan v roke pravo malo bogastvo v obliki 7 000 000 evrov. Za to ceno bi sicer zgradili 2 telovadnici in 12 učilnic najmanj - a je bil "edini izhod" partnerstvo, ki je zdaj postalo mlinski kamen okoli vratu. Ne Trilarjevega, našega.

Gre za enega večjih spodrsljajev, da ne zapišemo hujše besede. Gre za prevaro šolnikov, staršev in učencev, ker telovadnice tam kjer jo je videl bivši župan, ne bo. Predrago partnerstvo ima na drugem koncu "hišnega gradbinca", ki seveda vidi priložnost, da kaj dobi. Na račun tega, da partnerstva ne bo, jasno. In kdo nas je zavezal v partnerstvo brez, da bi imel ključni dokument v žepu? Kdo je skril pred vsemi svojo nesposobnost, ki se ji reče: gradnja brez dokumentov. Kdo je zavajal vse, da je problem "Žagarce" rešen?

Zakaj se je mudilo s pogodbo z odložnim pogojem? Kakšna je bila cena in za koga? Kranjska GGD bo seveda temeljito razmislila, ali kljubovati v zgrešenem partnerstvu, ali iskati druge rešitve. Mestni svetniki in svetnice Kranja pa morajo enkrat za vselej razmisliti, kdo je zakuhal "gasilsko kadrovanje", "žagarco", da o "zeleno, ki te ljubim zeleno", ne pišemo. Tam mora svet odgovore že dobiti. Cena pa je znana: Kranj je preplačal urejanje zelenic s spornim podpisom Boštjana Trilarja.

Pa dobro: kdo mu še verjame? Trma že ne. O vsem tem smo pisali prvi. In, uganite, komu smo trn v peti? Pa še enkrat tisto "lažeš, kradeš...." zapojmo!