Dno dna? Nesporno: ko sem prejel odgovor na korektna in verodostojna vprašanja (glej druge rubrike Trme) mestnemu politiku, sem se najprej nasmejal iz srca in mu odpisal, da bom odgovor objavil dobesedno. Obljubo drži Kranjski čvek danes, le preberite.

Ko so me pred kratkim vzeli na zob različni mestni politiki, sem to vzel - športno. Za tekmo gre kjer zabijaš gole in jih prejemaš. Nasmejal sem se ob likovni ponazoritvi svojega razmerja do župana, bilo je in je duhovito. In sem seveda tudi odgovore na vsa vprašanja posredoval. Točno, jasno, s podatki in številkami tudi, ker ljudje (davkoplačevalci, pogosto zapišem) morajo vedeti za vsak cent v mojem žepu, če pride iz občinske blagajne. Vsa ostala podtikanja in namigovanja ipd. pa je bilo zame eno samo dokazovanje, kako se politiki bojijo dejstev. Jasnih, s številkami in datumi podkrepljenih: od parkirišča, ki ga pozabiš kupiti, do zelenic, ki jih preplačaš in partnerstva, ki ga podpišeš za milijone.

Tisto, kar je napisal Zoran Stevanović in se "skril" za krajane moje vasi, je dno dna. Je pritlehen, človeka nevreden poskus umazati nekoga na najbolj podel način. To je žal odraz kranjskega diha polemike, izmenjave mnenj. To je "bolnca krana" kot se je včasih podpisal kak spletni ljubitelj mojih nogometnih dejanj. To je najboljša slika lokalnega politika, ki ima občutek, da ima moč. Da lahko na tak način koga utiša. Ko je vprašan kot politik in mestni svetnik, molči in si ne upa odgovoriti, ker ga je strah že vprašanj. Zato kot "doktorski študent" seveda skuša z blatom obmetavati druge, da bi svojo belo srajco skril. Predpostavimo, da bi bil v vsem napisanem 1 promil resnice: pa saj me je treba takoj kazensko ovaditi ipd., kajne? Predpostavimo, česa je še zmožen "kranjski Zoki", ki si želi voditi Kranj zoper tiste, ki mu niso po volji? Me bo pričakal za vogalom, dobro treniran in s policijskim znanjem, kako je treba s takimi? Zame je odgovor najboljši dokaz, da je Trma Kranju nujna kot najboljše zdravilo za primitivizem, laži in obrekovanja. Bom Zokija tožil za to? He, he, ne Zoran: sem tudi gej (za mnoge prave dedce je to zavržno), sem še vse ostalo negativno, česar se bo mestni svetnik spomnil. In še kdo.

Ni dolgo kar me je neki kranjski politik svaril, kaj se mi bo zgodilo, če bom posegal v njegovo zasebnost. No, Zokijevo vprašanje ni moja zasebnost, so le umazane mokre sanje politika, ki si želi, da bi kdo res počel, kar si on domišlja. Ko se zbudi, je realnost kruta, žal.....

Miran Šubic - lahko sem tudi gej ali karkoli, če koga osrečuje....