Ljudje smo večplastna bitja in lokalni novinar ostrega peresa (včasih za koga brez občutka za mero) stanuje v mnogih želodcih. Posebej takrat, ko s svojim pisanjem drega v ljudi, ki jih srečuje na ulici, v trgovini, ko se sprehaja s psom. S tem moraš živeti in obenem razumeti, da boš tudi ti "na prangerju". Da si bo (na primer) mestni politik izmislil sočno lažnivo zgodbico o tvoji nemorali, da bi skril svoj problem. Da bo drug mestni politik z vsemi topovi udaril po tebi, da bi te utišal v slogu: "Če mu prekinemo pogodbo, ne bo mogel preživeti pa bo ukinil Trmo in se zaposlil na občini." Napaka: Trme ne bomo ukinili. Napaka: lažnivim zgodbicam ne bomo nasedali več kot si zaslužijo. Napaka: delo za Kranj bo opravljeno, naročnik pa bo presodil (kot vsakem poslu).

Domnevamo, da je "svetnikov trebuhogovorec" poklical v Peru ali kamorkoli po svetu pač. In poročal, da je (osnovno načelo prava) "pogodbe treba spoštovati".Žal tudi tiste, ki jih je klicani podpisal in Kranj lahko stanejo milijone evrov, če je že novi županov svetovalec "pregrešno drag"!? O tem so odločili mestni svetniki in svetnice, ki Trme zagotovo ne ljubijo - jo pa berejo. Zakaj niso izkoristili priložnosti, da Trmatorju pokažejo "drugi konec palice", je njihova stvar. Zato so izvoljeni in z vsako odločitvijo izpostavljeni. Komu bom zdaj moral lesti v rit, ker me niso "spodili z občine" pa bi me lahko? Vsem, ki so tako glasovali ali...?

Ne. Ko se te loti politika, je za novinarja kompliment. Ko te skušajo omogočiti, je priznanje. Kot te napadejo na osebni ravni, je nizkotno, a dokazuje, kako te - cenijo. Toliko, da te skušajo na vsak način onemogočiti. Zato je mestni svet tokrat s svojo odločitvijo opozoril, da ni orodje enega, ki ima jasen interes, da "ustavi Trmo"! To je edini nauk, ki sem ga dojel s sklepom mestnega sveta v sredo zvečer.

Zdaj pa še nekaj osebnega: Kranj si zasluži dobrih novic. Tudi na Trmi. Zasluži si konfrontacijo mnenj. Zlasti na Trmi. Prosim Ireno Dolenc, Bojana Homana, Borisa Vehovca, Boštjana Trilarja, Igorja Velova (naštel sem tiste pri katerih sem verjetno najbolj priljubljen...), da pišejo in Trma bo to objavila. Takrat bomo dejansko postali bolj zreli, ker si bomo javno upali zapisati nekaj, kar mislimo. To delam 38 let.