Tisti, ki imamo štirinožne prijatelje morda nismo pravi za pisanje takih tekstov. Ampak: saj ne gre za psa, za direktorja gre. Komaj je prišel pa že tole...rečejo v Komunali in širše. Ne gre pozabiti, da prejšnji ni bil drugačen (primerjava ni dobesedna, noče biti vzporedna, še manj žaljiva): hitro je pripeljal svoje kadre od tu in tam, končalo se je z mobingom in njegovim odhodom. In tu se stvari zapletejo v nam znano kolobocijo politike in komunale "po kranjsko": nov župan, nov direktor komunale. Z dosedanjimi očitno politika ni imela sreče, če jih menjajo po tekočem traku. Ali pa so bili eni premalo ubogljivi in zvesti (da omenimo pasje lastnosti...)?

Zato bo seveda pasja zgodba hitro pozabljena, če bo Komunala delovala bolje kot do zdaj. Jamstvo? Žal ga ni. Vsekakor se pod vse to mora podpisati kranjska občina in njen župan, gre pač za večinskega lastnika. Tudi tu ni sprenevedanja. In prvi koraki v Komunali niso ravno božanje: kadrovske rešitve - celo zakonite kot je upokojevanje - so vedno pretres. In ni izgovorov glede tega. Saj veste: "izgovor je bil kot bi ga pes na repu prinesel", da nadaljujemo v slogu.

Po eni plati je novi direktor nekaj dokazal: ni skril ne svojega početja, ne psa, ne razlogov za to, da ga ima v pisarni. Torej se s problemom in javnostjo upa soočiti. Dobro, a premalo za kako drugo sodbo. Slednja bo dana takrat, ko bo s kanalizacijo, vodo, smetmi vse v redu. In bo direktor stolček grel dlje od mandata aktualne oblasti.

Javno podjetje Komunala Kranj je največje na Gorenjskem. Zdaj ima nov odlok in urejen nadzor. Tudi in najprej nad direktorjem, ki je vzbudil pozornost in seveda vse mogoče odzive. Nekaj je pri tem gotovo: Komunala ne sme biti na psu. Konec koncev je to dobro stoječe podjetje, a z mnogo problemi. Kmalu bomo videli, ali jih je direktor zgrabil kot....no,ja.... pes kost!