Naš bivši župan Boštjan Trilar in zdaj mestni svetnik Več za Kranj je postal sodelavec zasebne klinike. To nas niti ne bi tako zanimalo, če seveda ne bi tega sam objavil na spletu. Kot to počenjajo mnogi, tudi za našega politika velja, da svojo zasebnost ali "zasebnost" radi izpostavijo. No, mimogrede: še ne tako dolgo nazaj nas je vidna kranjska političarka učila, da je njena zaposlitev njena zasebnost. Zdaj pa nam drugi politik to veselo razkazuje? Pustimo ocene, kdo ima prav. So politiki res tako težko zaposljivi kadri, da - na primer - bivši župan z izkušnjami prodaje avtomobilov in svetovanjem ter brez kake odmevne izobrazbe, menja službe kot ....no, saj veste!?

Če mestna svetnica dobi dve službi v dveh javnih ustanovah o katerih odloča kot političarka, je to vredno zabeležiti. Ne zato, ker je sporno, kaznivo, grdo ipd. - samo zaradi politične higiene. Če pa nam bivši župan ob odhodu zagotavlja, kakšni podjetniški izzivi ga čakajo in potem pristane v zasebni kliniki kot ....(točno ne vemo kaj, bo pa direktor - trdi naš vir), je to druga plat "zanimanja za politike kot uspešne ljudi". Kot smo že pisali je zgodba ravno obratna: neuspešni sicer se radi dokazujejo v politiki....

Izredno malo politikov je korenine pognalo v gospodarstvu, razen če so tja prispeli na politični podlagi, s političnim kadrovanjem in pomočjo. Zato je jasno, da enačaja med politikom in menedžerjem ni. A so izjeme samo potrditev pravila. Službo in delo privoščimo vsakomur, tudi bivši župan nam bo morda prodal zdravilo proti glavobolu, če bo treba. Da bi nas ozdravil glavobola, se mu sicer do zdaj ni ravno posrečilo, prej ga je povzročal - zato je prestop na drugo stran morda za vse - prava terapija.

Daleč od resnice pa je trditev, da politika nič ne koristi. Še kako pomaga, če si v pravem trenutku na pravem mestu in izkoristič priložnost. "Mladi za Kranj" kot najbolj uspešna ad hoc politična združba so kmalu ugotovili, da je denar sveta vladar. In se vrgli na delo in so tudi tam uspešni. Le da je na trgu in v kapitalizmu malo sentimenta. Dokaz? Njihov kader, njihov politični izdelek, njihov (bivši) župan prav pri njih ni zdržal ravno dolgo v službi kjer pač učinke merijo drugače kot v politiki....

Živeti moramo vsi. V lonec je treba nekaj dati, kajne? A brezplačnih kosil ni, pravi pregovor. Vse se plača. Ali pa se splača, je druga zgodba.