Mestni svetniki liste Zorana Stevanovića Trmi za pojasnila, vprašanja ne bodo več na voljo, ker Trma ne bo pristala na "sodelovanje", ki ga je ponudil njihov vodja. Če bi tako ponudbo sploh vzeli resno, je 11 500 000 klikov pač bilo zaman. Trmo bi preprosto dali, prodali, razdali. In seveda potrdili, da smo last tega ali onega po načelu "kdo da več"!? Vse to samo zaradi tega, ker smo Roberta Kranjca, ugledno javno osebnost, športnika brez madeža na karieri, želeli preveriti: ali je še občan Kranja ali ne na podlagi podatkov, ki jih je dal v javnost on sam!

Ko smo o istem vprašali tistega politika, ki neprestano poudarja prave vrednote, poštenje, transparentnost in drugačnost od "ustaljene politike", smo doživeli naravnost nizkoten poskus, da bi nas prestrašil: ker naj bi urednik Trme v zasebnem življenju storil nekaj nemoralnega, grdega, zavržnega. Predpostavimo, da bi bila ta nizkotna laž resnica, vsaj promil resnice: bi zato lahko Za Kranj in Zoran Stevanović in celotna svetniška skupina zavajali javnost? Bi to bilo opravičilo v slogu: novinar je ničvreden, torej ga lahko tudi mi malo lomimo.

Ampak: izmišljena laž v obliki protivprašanja mestnega politika je bila na Trmi objavljena dobesedno /rubrika Kranjska klobasa, 4. in 5. 11./ in vsakdo se o njej lahko prepriča. Če ima politik za karkoli, za eno samo vrstico, črko en sam dokaz, ga javno pozivamo, da ga predstavi vsem, javnosti. Drugače bo to laž kot je bila današnja, da "njegov vir trdi, da je Miran Šubic upokojeni novinar" in podobne nebuloze. In to, da se je zlagal, je Zoran Stevanović tudi slišal od "upokojenca", ki veselo vsak mesec državi plača vse prispevke kot vsak samostojni podjetnik.

Svetnice in svetnike Stevanovićeve liste cenimo kot vsakega izvoljenega na demokratičnih volitvah. Toda: ali so oni le kulisa predsednika, bodo presodili sami. Dejansko je njegova današnja "ponudba" (ustrahovanje ali podkupnina ali pritisk ali.....naj presodi vsak sam) nadaljevanje poskusa diskreditiranja novinarja, ki mu je Robert Kranjec ob budnem nadzoru svojega političnega šefa skušal odgovoriti na preprosta vprašanja.

Za konec samo citat iz knjige Pod svobodnim soncem Frana Saleškega Finžgarja: NA PRODAJ NISMO SLOVENI NIKDAR!