Država je rekla: kranjska oblast je ravnala nezakonito, negospodarno, krivično do ponudnika, ki je ponudil nižjo ceno. Kaj je rekel župan Matjaž? Bolj malo, je pa ukrepal: notranja preiskava zgodbe o preplačanem sajenju rožic Boštjana Trilarja naj bi bila pred razpletom.

Zakaj zdaj teče števec za novega župana? Zato, ker zadeva ni nedolžen spodrsljaj. Gre za to, da bi lahko za naše zelenje manj zeleni od jeze plačali manj denarja. Bistveno manj. In zakaj ga ne? Zakaj je mestni svetnik Trilar podpisal, mestni svetnik Vehovec (prej župan in podžupan iz Več za Kranj) pa to predlagal kot vodja komisije za razpis - to bo kmalu znano. Vsaj upamo. Do takrat teče števec veselo naprej. In vsi si želimo, da pri tem najdemo jasne odgovore na jasna vprašanja.

Lov na čarovnice? Maščevanje Trme, ker se je Več za Kranj lotila Trmatorja ipd.? Pristanemo na vse interpretacije, namige, podtikanja, sklepanja, zaključki pa bodo samo eni pravi! Oziroma so že: država je dobesedno raztrgala miš-maš dveh politikov, ki sta imela škarje in platno (in naš denar) v rokah! Dovolj za to, da ju lepo povprašamo, če bosta Kranju plačala za svojo zgrešeno odločitev, ki je zdaj že tudi nezakonita? Ali pa bo kdo vse pozabil, izgubil spomin?

Če se izkaže, da smo plačali 1 evro preveč in nezakonito, morata gospoda svetnika Več za Kranj odstopiti. Ne zato, ker bi bila Trma tista, ki bi posegala v to, kdo bo sedel v mestnem svetu. Odstopiti morata vsaj zato, ker ju je javno skrbelo in skrbi za 19 900 evrov plačila svetovalcu, dol pa sta požrla nasvete za 30 000, ki so se izkazali (vsaj posledično) za katastrofalne. In zato, ker smo samo v enem letu pogodbe plačali 15 svetovalnih pogodb po isti ceni razlike zasebniku, ki na razpisu sploh ne bi smel sodelovati, ker ni imel zakonskih pogojev. Verjamemo, da bo odstop sledil takoj!

Kajti državna revizija je med vrsticami dala slutnjo besede, ki se rima na revizija. In to je - provizija.