Najprej so lani pomladi mestni svetniki zavrnili norost javno zasebnega partnerstva Boštjana Trilarja. Potem se je zgodil "salto mortale": svetniki so dol požrli odločitev, da to pošastno drago naložbo preučijo in potem odločijo in mestni svet je sledil županu: 5,5 milijonv draga španovija z edinim ponudnikom je dobila "politični žegen". Mudilo se je, da bi imeli kaj pokazati in zdaj imajo: telovadnico, ki ni dvorana. Šlamparijo, ki uporabnikom dviga tlak. Pod njo naj se podpišejo s Trilarjem prav vsi, ki so glasovali zanjo.

Da ne bo krivice: telovadnica koristi šoli in pouku. Pika. Ampak v Stražišču so želeli dvorano, ki bo koristila vsem - krajanom za rekreacijo, športnikom (rokomet, košarka) za tekmovanja, otrokom za pošolske dejavnosti ipd. Ne, tega niso dobili. Pika.

Politična gradnja politične oblasti, ki je porabila milijone za to, da je dokazala, da je podprla projekt, ki je neustrezen. Ki ima betonsko tribuno, ki je praktično ni več nikjer v šolskih objektih. Ki onemogoča športne dogodke, ki je tipičen proizvod naglice, mešetarjenja s projekti. Stražišče nima objekta, ki so ga hotele generacije, ampak ima izgubljeno priložnost.

Če za pet in pol milijona dobiš tako šlamparijo, je to res draga šola. Vanjo nas je peljal Boštjan Trilar iz Stražišča. Pa tedanji njegov podpornik in svetnik Igor Velov iz Stražišča. In v svetu šole je predstavnik MO Kranj Zoran Stevanović, mestni svetnik iz Stražišča. Ne kažemo s prstom na njih zaradi kake politične igre: oba sta si že ogledala, kaj s(m)o naredili! In športni trenerji in drugi trdijo, da je to "nateg" oziroma poskus prejšnje oblasti, da se nekje slika in pohvali.

Tak razplet dogodkov je opozorilo. Kajti isti bivši župan je želel podobno zgodbo na poniglav način (še danes ni gradbenega dovoljenja) ponoviti na Planini. To so milijonski napadi na mestno blagajno. Se spomnite, kako so trdili, da "ni denarja"!?