Gorazd Copek (novi predsednik Več za Kranj) je v enem od nastopov za javnost poudaril "evropske izkušnje". Kaj bi mu kot politiku rekli v Evropi Evropejci, če ne bi upal, znal pojasniti, zakaj se je njegova stranka čez noč, brez pojasnila, na skrivaj znebila politične partnerice, stranke pod vodstvom podpredsednice vlade, ministrice? Kako sprejeti molk podjetnika=kulturnika, ki je (bil) dobesedno prisesan na mestno blagajno, dokler je bil njen šef tudi šef njegove stranke? Molči o tem, zakaj je nenadoma njegovo ime izginilo z javnega seznama vodilnih?

Kranjski mestni svet bi lahko imel najmočnejšo stranko v - nepovezanih svetnicah in svetnikih, ki zastopajo liste ali stranke z 1 (eno, enim) glasom! Desus in Levica tu še malo odstopata, a ostale liste in posamezniki, ki so zapustili stranke kjer so bili na listah za volitve, so resnično nepomembno pomembne. Če se združijo vsi, so že enakovredni SDS oziroma svetniški skupini Zorana Stevanovića!?

Navadno se o vsem tem pogovarjamo ob in pred volitvami. Pa bi se morali stalno. Ker smo šli in izvolili ljudi, ki so zdaj v drugačnih vlogah. Eni svoja politična početja celo lepo skrivajo oziroma se jim volivci zdijo nevredni slehernega pojasnila. Gorazd Copek kot predsednik VZK in Damjana Piškur, Boštjan Trilar in Boris Vehovec kot svetniki so dolžni pojasniti, zakaj niso več skupaj s SAB. Predvsem in zlasti zato, ker so jih ljudje "v paketu" poslali v mestni svet.

Tragika lokalne politike so pač ljudje, ki temu niso kos. Recimo: gospod Copek se je dal izvoliti tudi za predsednika KS Zlato polje. Ko pogledate njihovo spletno stran ste podobno zgroženi kot na strani Več za Kranj: prastare novice brez posluha za krajane oziroma volivce = to je skupno obema. In jutri nas bodo "copki" vseh vrst seznanjali, da se zgledujejo po Evropi in evropskih navadah....

Da se razumemo: tudi drugod ni dosti bolje, a tisti, ki se najbolj izpostavijo naj bi dali zgled. Saj ga dajejo: zgled, kako nas imeti za norce. Kako odločati o naših življenjih, a se pri tem požvižgati na nas in našo pravico, da vsaj osnovne stvari zvemo. Oni potrdijo 60 milijonov proračuna, ne zmorejo pa enega obvestila!?