Ime in priimek: Ana Štromajer

Starost: 31

Stan: samska, a ne sama

Stanuje: Drulovka

Izobrazba: FDV, politologinja

Služba: Mladinski svet, plača okoli 1200 brutto

Nekoč so jo poznali kot "punco Luke Mesca". Zdaj je naredila korak naprej: je mestna svetnica Levice. Njeno področje delovanja: stanovanja za mlade, ker tudi sama ne more rešiti stanovanjskega problema kot bi želela. Želi biti političarka, ker je prepričana, da lahko marsiksaj spremeni. Začela je v skupini študentov, skupaj z Luko Mescem, iz tega početja je nastala Levica. Verjame, da je to stranka, ki je drugačna, boljša. Zase trdi, da je marksistka, ker ljudje morajo biti za svoje delo pošteno plačani in mora v družbi obveljati tudi načelo solidarnosti. V svojem prepričanju je trdna, s teoretično podlago politične opredelitve in idej.

Kranj vidi kot "uporabno mesto", ki bo (tudi in zlasti mladim) nudilo dovolj (službe, stanovanja), da ne bodo le bežali iz njega ali se vračali le spat. Uporabnost pa je širok pojem, ki pa se ga da doseči tudi z dobrim delom v politiki na lokalni ravni. Kot mestna svetnica je zadovoljna s prvimi koraki nove oblasti, ker se stvari obračajo v pravo smer. Ni ne koalicija, ne opozicija - je za dobre projekte, ki jih bo podprla. Prepričana je, da se na lokalni ravni premiki lahko zgodijo bolj učinkovito, vidno, z jasnimi posledicami. Pričakuje, da se bo politika znala ukvarjati tudi z mladimi čeprav sama (ni več ravno najstnica) to kategorijo jemlje širše in prav za svojo generacijo si želi več priložnosti. Ni naivna: mlade ni lahko pritegniti, jih pognati v tek kot se reče. Potrebno je ogromno dela in svojo izvolitev v mestni svet vidi kot posledico lastnega dela in tudi položaja Levice.

Ana Štromajer je prepričana, da Levica lahko ponudi razvoj, da je njeno delovanje vse bolj na široko sprejeto. Sama bi delala v državni službi, ker je to pot do sprememb, do uresničevanja projektov in idej, ki jih zagovarja odločno, trmasto. V Levici je od začetka, zato je njena politična pot že tlakovana z različnimi vlogami, funkcijami. Svoj svetniški položaj si je zaslužila, ker je kot prepričana marksistka v to vložila znanje, energijo.

Svež obraz na kranjski politični sceni!

2014 je Ana začela s politično aktivnostjo tudi v Kranju