Recimo, da bi imeli akcijo "Krangurman" kjer bi iskali najboljšo gostilno, restvaracijo. Ni lepšega področja za - prepir. Eden hoče veliko porcijo, drugemu je ljubši okrašeni krožnik. In potem še bio in vegi in vse domače in naravno in kar je še trendov. Treba je priznati: gostilna Krištof vedno zastopa kranjsko gurmansk kulinariko, izvirni so in cenjeni! Škoda je, da je Sonet s svojo ponudbo "plesal eno poletje" in kako zanimivo značilno: kuharski mojster se je preselil - kajpak - v Ljubljano. Da bi delali krivico pohani piški pri Benediku, nam na misel ne pride. Da bi spregledali "večnost" ponudbe, ki jo ponuja Štefan v gostilni Kot, bi bil greh. Da o tem, da se na Bazenu ali nasproti občine da prigrizniti kaj dobrega, smo že pisali. Na Brionih je kuhinja tudi znana, kajne? Pa na Jošta kaj pojest ali h Končovcu na "konkretno pojedino" tudi znamo. Kaj želimo povedati in sporočiti? Novi Michelinov vodič, ki ga slovenska država podpira s kake pol milijona in več, je za Kranj lahko dokaz, da so nas tudi tu mnogi prehiteli. Ljubljana je pač velika in turistično tako oblegana, da je to logično. Ampak nekaj je pa res: k sreči pa nismo sledili pretirano vsem modnim muham kuharske blaznosti, ki nam na male ekrane, v časopise in na splet prinaša samo še, kdo je naj kuhar, kdo je naj mojster, kje je treba kaj pojesti.... Zato je "Krangurman" lahko našel tole: vsega pomalo, nekaj presežkov, tudi veliko spodrsljajev in - dober tek!