Najbolj odmevni in razširjeni športi pri nas so: nogomet, nogomet in - nogomet. No, košarka in rokomet sta potem nekje tu zraven, a v nogometu moraš od pete do prve lige, če želiš biti državni prvak. V hokeju in vaterpolu imajo eno ligo z nekaj ekipami. Množičnost=kakovost? V veliki meri da, ne nujno. Nobenega dvoma pa ni, da je prva liga v nogometu svetlobna leta pred drugimi ligami. Tudi košarkarsko kjer je kakovostni vrh zaradi balkanske lige malo širši in rokometno kjer je pač pot do Evrope lažja - tako kot v odbojki, vaterpolu, hokeju ipd.

Kranj se s Šenčurjem v košarki tepe v drugi ligi, rokometa nima, odbojka igra obrobno vlogo, vaterpolo in hokej sta prej "eksotika" kot kaj drugega. V nogometu je Triglav prvoligaš tretje leto. Po prvem so nas skušali nezakonito izbrisati, po drugem smo po sreči ostali v prvi ligi za zeleno mizo, po tretjem - Evropa. Če ne bi bilo žreba, ki nam je v polfinalu namenil - Maribor. Preprosto povedano: najtežjega nasprotnika. Pred žrebom bi to stavil z vsakomur. Sanje o Evropi s slačilnico in kopalnico iz srednjega veka? No, ja - predsednik =Beno je Zahovičev vrstnik in soigralec in potem ni strahu, kajne!? Če smo torej v pokalu naleteli na (pričakovano) mino, kaj pa prvenstvo? Kaj je delal trojček =Beno, Misija nemogoče in DelBosko?

1.Kadrovanje= 1 (ničla bi bila res prehuda)

Izginil: Dini/1400 minut igranja/ = kadrovski biser stroke, ki je izgubila prej standardnega

Spodili so: Dolžana/1200 minut/= sramotni odnos do legende kluba (a la Burgar...)

Okrepili so se: z nikomur, ker sta Diallo in Zupančič slabša od rezervine rezerve Triglava z enim dodatkom - če igralcu ponudiš x priložnosti, bo nekaj odigral (če Peternela odžagaš kot mnoge druge, naj te peče vest)

2.Priprave= 3 (dobro)

Klub je odšel na priprave, na morje. Dobro, denar je. Pohvalno. Učinki? Matic Sever (v uradnih podatkih vezist) je postal srednji branilec, enako so že prej naredili s Stojnićem v obratni smeri. Vloge se menjajo, to je del nogometa. Toda naš alkimist v trenerki vztrajno dela eksperimente po logiki "če ti jaz rečem, da si ... potem si". Zato nam na klopi sedijo veterani, odsluženi ali "okrepitve". Priprave so torej prinesle tole oceno: Roškar in Dolžan sta odšla, stroka verjame, da ni pomembno! Okej!

3.Nasprotniki = 2

Komaj za zadostno so se obnašali drugi iz našega kroga. Gorica je v krizi padanja v realnost, Mura je (najmanj) drugoligaš. Če oni dobijo licenco, potem nam res ni pomoči. Deveto mesto nas sili v srečanje z (jesenska lestvica) Burrgarjem in Košnikom (Krka), če smo deveti!? Pa ne smemo biti, ker je Dob prehuda lekcija za dolgo časa. Aluminij in Gorica sta tarči, Mura je adijo = 7.mesto! (napovedano že poleti). Rudar ima novega trenerja, ki je našega stratega učil kozjih molitvic v Dobu, da je pekla glava...

4.Okolje= 1 (ničla bi bila...)

Kranj si Triglava ne zasluži. Preprosto povedano: to okolje ne daje nič - dobi pa prvoligaški klub in nadpovprečen center za vzgojo mladih. Ki je boljši od mariborskega "šopinga" in ljubljanske "tradicije". Edino upanje je mandatarka in ...eh, kolikokrat smo že bili razočarani. Naše ogledalo je Stane Boštjančič, diplomirani pravnik, nekdanji tožilec, intelektualec, mestni svetnik SD (sosed našega predsednika, to je res tandem iz sanj):"Kakšna nova kopalnica za sto jurjev? Mi smo se umivali doma po tekmah..."

5.Klub=2

*zaposlujejo predsednikove deklice v marketingu in administraciji - denarja ni za Dolžana!?

*prodajajo letne karte za polovico te in polovico nove sezone - tega svet ni videl!

*v Mariboru nastopijo brez dresov klubske barve - tako ne dela klub, ki kaj da nase!

*izbirajo novi znak in ga izberejo in potem vse potihne - neresno, nevredno Triglava!

To so biserčki zadnjega časa, ki kažejo, da Triglav ni več ne trmast, ne klub s konceptom in vizijo, ki bi - denimo - prinesla boljši položaj na trgu (nesposobnost prodaje igralcev je očitna). Brez tega pa ostanejo na spisku sponzorji, ki jih ni pripeljala ta uprava ampak neka druga(čna). Razen, če se da s čevapčiči rešiti vse. Dober tek!

Najboljša okrepitev bi bila ....? Počakajmo....