Beno Fekonja, predsednik NK Triglav, bo kazensko ovaden zaradi kaznivega dejanja diskriminacije! To bo prva taka kazenska ovadba zoper kakega predsednika športnega kluba, zadevala pa bo naslednja dejstva:

*član Miran Šubic se je 9.10.2012 včlanil preko spletne strani NK Triglav kot to velevajo navodila na spletni strani

*član Miran Šubic je 30.10. 2012 poslal priporočeno pristopno izjavo, plačal je članarino na TRR kluba

Klub mu do 11.8.2013 ni poslal članske izkaznice ali kateregakoli drugega dokazila o članstvu, niti potrdila o plačani članarini. Klub je med tem časom včlanjeval in včlanil veliko članov kluba (dokazi priloženi ovadbi), obenem pa zavajal člana kluba s pojasnili, ki so bila med seboj v nasprotju ali pa so samo potrjevala nezakonito in diskriminatorno ravnanje.

"Triglav si tega ni zaslužil, njegova odgovorna oseba pač. Po posvetu s pravnimi strokovnjaki sem se odločil dokazati, kako deluje mestni svetnik, politik in predsednik kluba, ki ima bogato športno tradicijo. Kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja diskriminacije temelji na 131.členu KZ RS. Nesporno je že v sami dikciji kazenskega zakonika jasno opredeljeno, kaj pomeni ravnanje g. predsednika, ki v tem primeru predstavlja klub," je dejal ozaščiti svojih pravic Miran Šubic, ki v vsem skupaj vidi priložnost, da v demokratični Sloveniji dokaže lokalnim veljakom, da niso vsemogočni. Sramota, ki jo bo zaradi takega postopka samega deležen klub je žal nujna posledica boja občana, člana kluba proti politiku in funkcionarju: "Diskriminacija je grda reč. Nekoč me je NZS v spregi z aktualno politiko skušala "lustrirati" iz nogometa z zahtevo, da me mora klub odstraniti, da bo Triglav igral v prvi ligi. To je bil kronski dokaz, da s Triglavom ni bilo nič narobe (še manj z licenco kar je dokazal Inštitut za javno upravo oz. g. Rajko Prinat), sporen sem bil jaz. Ne takrat, ne zdaj nisem pokleknil pred politiko in pritiski. To mi je v veliko zadoščenje, zato danes vsakomur lahko pogledam v oči. Če pa je klub zdaj talec enega (kot so radi včasih rekli v mojem času) in njegovih ravnanj, tudi prav. Prepričan sem, da bom prej ali slej dokazal, da v Triglavu ni demokracije pri osnovnem - članstvu," je dejal Miran Šubic za Trmo. Po nam znanih podatkih bo to prva taka ovadba in prvi tak postopek v Sloveniji v času samostojne države. Vsaj nekje bomo zopet - prvi...