Obisk Murske Sobote je danes za Triglav simboličen: ko so jih jemali v prvo ligo, so imeli osem klubov v elitnem razredu + Triglav, ki so ga iz lige hoteli vreči Zavrl&Zalar&Mitrović+Čeferin. Pustimo preteklost: Triglav je uspel v tem času ostati prvoligaš po zaslugi zelene mize (rana z Doba pa naj peče najbolj odgovorne do konca nogometnih dni), Mura pa je kazala mišice. Danes kaže bedo in nemoč: kaj ti pomaga tradicija, kaj nakupi igralcev, kaj veliko gledalcev, če je vodenje slabo. Če toneš v dolgove v okolju kjer ni denarja niti za delavce, kaj šele za fuzbalerje.

Triglav ima zdaj odlično vodenje, okrepil se je v administraciji (3zdaj : 1 nekoč), ima sposoben upravni odbor, ki bo zagotovo znal usmeriti tudi stroko (okrepitve, prodaja igralcev, koncept razvoja). Mura? Edini dvom: peta liga ali morda druga, tretja ipd.! Dolgovi preko milijona, razprodaja kakovostnih igralcev.

Vsak navijač mora biti tega vesel. Kranj ima prvo ligo, trden klub. To je bil vedno cilj. In naj res ne izzveni kot javkanje koga, ki je bil ali bi bil rad zopet "zraven": izvirni greh Triglava je v tem, da je sam in ne oziraje se na druge uveljavil lasten nogometni kader in ne kupljenih povprečnežev ter vztrajal pri pravilu: kolikor imaš, toliko porabiš. Lahko nas veseli, da je zdaj nastopil čas, ko imamo več in porabimo več - na koncu koncev nis(m)o pomembni posamezniki, ampak klub. In če ga vodijo ljudje, ki so se v letu in pol vklopili v njegov ustroj in ga nadgradili, če je zagotovljeno stabilno financiranje in če bodo boljši prej ali slej tudi pogoji za razvoj, je obisk Murske Sobote danes dokaz, kako je treba delati v nogometu. In če bo sledil še rezultat, toliko bolje!