2500 ljudi na vseh tekmah prve lige kaže na to, kje je in kam gre nogomet. Kajti v drugi in tretjih ligah je stanje še hujše, vsi klubi vseh lig pa na robu preživetja (čast izjemam, jasno)!

Kranjski Triglav ima nov znak, novo barvo dresov za gostujoče tekme in....kaj? Vse po starem je drugje kjer bi se morala odražati nogometna pamet, ki bi imela za posledico nogometne odločitve. Razvojni koncept pri infrastrukturi? Ne se hecat, "Boštjančičeva kopalnica" je samo prevata za naivne, ker gradnje tribune in dostojnih prostorov ne bo (reflektorji? igrišče?) še dolga leta. Mohor Bogataj je vsaj dvakrat res grdo prevaral športnike, a to že vemo: s športom ne čuti, zanj to ni mestna posetnica. Ja, saj res - na Selu pri Žirovnici kamro se odpelje vsak dan malo balinajo, gredo na Stol in kam smučat. Kakšen "fuzbal"! Infrastruktura z igrišči kot krompirišči pa ni le kranjski problem. Niti Maribor ni na evropski ravni. Nekoč sem bil v Boltonu in debelo gledal čudne reflektorje nad travo: z ultravijolično svetlobo so pomagali travi do hitrejše rasti. Cena: 400 000 funtov, med brati...Ja, ja tako je to tam kjer je nogomet nekaj vreden, ker je pač najbolj množičen, z največ gledalci, naj...

Triglavu je tako za uvod usojena Olimpija v Kranju.Lep uvod v sezono. Predlog navijača: dajte rože Enisu Đurkoviću, ker bo v nedeljo igral za svoje proti svojim. Ima pogodbo z Olimpijo, Triglavu pa bo ostala vsaj slika, kako mu dajejo šopek - kaj dosti več ni dobil tudi sicer in zato je kranjski klub v tej zgodbi potegnil kratko kot že dolgo ne. Zolič, Pokorn, Šturm - spisek odsotnih pa še enkrat več pokaže, da nas čaka res negotova pomlad, ker je vodstvo Triglava pač sklenilo, da obstanek ni problem. Ali res?