Zadnji krog sezone 2012/13, Stožice, slačilnica gostov (opis iz prve roke): "Začelo se je, ko je Bubanja udaril s pestjo dvakrat Mateja Poplatnika, ki ni reagiral..."

Disciplinska komisija Triglava, 17.6.2013: "Sestanek v klubskih prostorih, prisotni Džoko, Gorazd Kužnik, Matej Poplatnik....Bubanje ni bilo...prebrane so bile izjave... sledil je sklep - opomin" - komentar avtorja zgodbe iz NK Triglav: "Me zanima, kako bi se počutil predsednik ali športni direktor, če bi ju kdo udaril in potem dobil opomin!"

Matej Poplatnik zahteva izpisnico od Roberta Misje, ki mu reče(opis iz istega vira): "Lahko prideš po papirje!" in enako tudi bratu Alešu, po neuradnih podatkih se solidarno obnaša tudi Nejc Zupančič (vsi trije so bivši igralci kluba).

www.nktriglav.com - uradna izjava Roberta Misje, da "nekateri igralci odhajajo zaradi služb in obveznosti, nekateri zaradi pretiranih zahtev, nekateri, ker se niso uveljavili..." Niti besedice o tem, zakaj sta odšla brata Poplatnik. Ki sta zabila 7 golov, Matej sam 5 - kot "vulkan, ki je izbruhnil" !!!

Kaj je treba storiti v nekem športnem okolju, ki je vzor mladim, da to okolje reagira? Dva udarca sta - opomin. In povzročita, da se eden najbolj odgovornih v klubu laže. Ali prikriva resnico. Komu? Navijačem, ki plačamo vstopnice. Ki radi gledamo Bubanjo in Poplatnika, če igrajo nogomet. Nasilje preziramo in mu niti v triglavu nikdar ne bomo pritrdili. Robert Misja se je v navezi s Sinišo Brkićem že leta 2012 izkazal v podobni vlogi: takrat sta prikrila, da je eden (po trenerjevi in direktorjevi oceni) najboljših igralcev odšel na dopust namesto na kvalifikacijsko tekmo. In Triglav (z Misjo+Brkićem) je legalno izpadel iz lige in ostal za zeleno mizo v ligi. Skrivanje resnice (četudi je boleča) je mogoče v nedemokratičnih okoljih kjer vlada strah. Lagati se javnosti pa zmore redkokdo tako nesramno kot so to počeli odgovorni. V nadaljevanju bomo objavili epilog zgodbe.

Triglavova trenerja: Brkić skril dopust zvezdnika, Kosić dol požrl načelnost - izgubil dva igralca prve enajsterice....