Pomislite: v vsega mesecu dni je Triglav izgubil 5 (pet) napadalcev - Đurković v Olimpijo, Jelar v Domžale, Poplatnika v SPINS, zdaj pa še mladi Blaž Šujica (že zadeval v prvi ligi, bil reprezentant vseh mlajših ekip Slovenije!!!). Ostal je - eden: Davor Bubanja! Ki je udaril soigralca v slačilnici brez povoda in ki je v Triglav prišel jeseni, ko je bil mesece brez kluba oziroma so se mu v Kopru zahvalili. Zdaj naj bi ga dopolnili fantje iz četrte lige? Spomnimo se, da so že prej odslovili mladega Košnika in legendo Triglava Burgarja. 7 napadalcev je zapustilo klub - to je delo MisijeNemogoče ipd.

In če je incident z udarcema s pestjo vreden opomina (na spletni strani Triglava boste prebrali zasedbo disciplinske komisije kjer sta še vedno zapisana odpisana trener in igralec Zupančič in Dolžan....), potem z vsem tem padajo udarci po Triglavu. Klub si ne zasluži takega odnosa do navijačev, ki samo debelo gledamo, kako odhajajo igralci - odgovorni pa nam lažejo o vzrokih. Ni greh ne imeti denarja, ogromna škoda pa je zapravljati ugled kluba. Je torej res Triglav pravi za uveljavljanje lastnih igralcev in mladih, afirmacije željnih? Šujica, Matej Poplatnik sta napadalca, ki bi ju danes Triglav potreboval kot sahara vode. Zdaj pa je po zaslugi športne politike nesporni vodja ekipe nogometaš, ki udari soigralca, ki mu ni podal žoge?! Ironija posebne vrste pa je, če to stori nekdo, ki mu (npr. proti Kopru doma) pol občinstva že žvižga prav zaradi "mučenja žoge"!? Pa ponovno z navijaškimi očmi: srečni bomo, če bo Bubanja potrdil svojo nesporno kakovost z udarci na gol, ne po soigralcih.

Kaj zapisati o predsedniku kluba Benu Fekonji, ki trdi, da "se bo zdaj pisala zgodovina"? =Beno, res! In kaj zapisati o trenerju, ki dol požre načela in vodi moštvo iz katerega tepeni igralec protestno odide, pretepač pa zmagoslavno ostane? Je to slovenski nogomet? Je to kranjski Triglav? Z lažmi od Doba do Stožic se pač piše zgodovina. Tista žalostna. Ni lige, ni zmage, ki odtehta dejanja, ki sramotijo klub. In še enkrat: ne gre za dvojec, ki upravlja športno politiko - še najmanj, da bi koga podlili iz Triglava - le laž ima kratke noge in jo ujamemo zelo hitro. Pa naj bo doma v Komendi ali na Planini ali na Visokem....