Ko se je razvedelo, da je Davor Bubanja po tekmi z Olimpijo tepel mlajšega soigralca Mateja Poplatnika in se slednji ni ne branil, ne dal povoda za tako nasilje, je imel (vir: slačilnica Triglava) sestanek Poplatnik s trenerjem Dušanom Kosičem, ki je dejal, "da takih igralcev v svoji ekipi ne bo trpel in bo seznanil o tem predsednika Bena Fekonjo"!

Rezultat: iz kluba je odšel Matej Poplatnik, ki nam je o tem povedal tole: "Bubanja se mi do danes ni niti opravičil. Klub me ni zaščitil. Ni prav, da nekdo nekoga tepe, klub pa ne ravna kot je treba. Zato sem dojel, da za tak klub ne morem igrati. To je vsa resnica." Robert Misja je še v eni "misiji nemogoče" nato junija lagal javnosti o razlogih, zakaj odhajata brata Poplatnik. Odšla sta samo zato, ker se ne pustita pretepati in ker je to ostalo dejansko nekaznovano.

Pod disciplinski pravilnik se podpiše predsednik kluba, sprejemajo ga organi. Če je v njem napisano, da je za udarec (bila sta dva) dovolj opomin, potem lahko samo potrdimo misel našega vira: kako bo, ko bo nekdo usaril odgovorne za tak pravilnik - direktorja, predsednika? Bo opomin dovolj? Bosta požrla batine kot bi jih moral igralec?

Kdo je torej vztrajal, da Triglav svojo sramoto skrije in jo s tem napravi večjo, hujšo, zavržno do konca? Kdo je "obdelal" Duleta, da je v ekipi obdržal igralca z dobrim udarcem? Kdo je dal oceno o tem, kdo je za Triglav tako pomemben, da mora ostati, strelca sedmih golov pa lahko gresta? Čakamo pojasnila Roberta Misje in Bena Fekonje! Iz Triglava je zasmrdelo po politiki, po umazani kuhinji, po grdem ravnanju z ljudmi. Žal. Čakamo na ukrepe SPINS, NZS, ker naj bi (ni preverjeno) Poplatnik odgovorne seznanil s sramotnim dogodkom. Dolgo molčijo...

Rdeči karton =beno pokazal nil krivemu Mateju Poplatniku.