Ob prvi in najboljši prvoligaški sezoni 2010/11 je NK Triglav zasedel 7. mesto in člansko moštvo je stalo okoli 200 000 evrov. Pred sezono 2013/2014 so stroški (podatki iz kluba) okoli 70 000 evrov ali manj. To je ogledalo revščine Kranja, Triglava, nogometne Slovenije. Pa poglejmo osnovna izhodišča:

*materialni pogoji: bistveno slabši, novih pokroviteljev pa sedanje vodstvo ni uspelo najti - Domplan in Triglav zav. sta včasih prisevala dovolj, da bi plačali člane v sedanjih cenah. Ocena delovanja uprave je torej: katastrofalno. Pohvalno pa za trženjske napore, ki pa so - neverjetno, a resnično - v administracijo pripeljali dve novi zaposleni (pogodbeno ali ne, je vseeno). Torej: administracija 300% več, iggralci s pogodbami: le še 20% nekdanjega števila.

*kadrovsko stanje: Zolič in Stojnič sta vprašljiva, Poplatnikov, Đurkovića, Djuriča, verjetno Šušteršiča, Jelarja, Šmita, Naziča,Ovčine, Zupančiča ni več, prišli so fantje, ki šele morajo opravičiti svoj prihod!? Katastrofalna ocena dela predsednika in športnega direktorja. Če sta prestopni rok zaključila, je to sporočilo žal jasno - grehi se maščujejo. Dolžan, Burgar, Košnik, zdaj tudi Marijan, Šušteršič, Peternel, Pirc ipd. so tej ekipi potrebni kot puščavi vode. Izgubljeni so zaradi nespametne kadrovske politike, da v Kranju vzgajamo 10 let svoje igralce, da igrajo potem rezervine rezerve iz Ljubljane in okolice. Kakšen polom koncepta! Kakšna klofuta Triglavovi nogometni šoli!

*konkurenca: Zavrč ima prvoligaško ekipo, o tem ni dvoma. Krka bo imela zalet novinca, italijanska Gorica bo imela zaledje v tujini, Rudar je pokazal čvrstino in konkurenčnost, Koper bo slabši po imenih, a ima odličen igralski kader, Celje in Domžale pod vrhom, na vrhu pa Olimpija in Maribor. Stanje pred prvenstvom smo lani napovedali 100% pravilno: boj za sedmo mesto! Letos pa ob sedanjem stanju napovedujemo: krčevit boj za obstanek. In upamo, da se motimo!

Pelko, Klemenčič,Zolič,Dolžan,Šturm - Pokorn, Sever, Krcič, Peternel-Burgar,M.Poplatnik, na klopi Sorčan, Djukić, Pirc, A.Poplatnik, Košnik st.,Marijan, Nazič, Šušteršič, Šujica, Bojić,Krcič ... to je Triglav imel! Želimo in upamo, da ima zdaj boljše nogometaše za boljše rezultate. Tragično je, da smo ostali tudi z novim vodstvom brez novega objekta, brez glavnega sponzorja, brez denarja za lastne igralce, brez koncepta. Kaj nas lahko reši? Slabost drugih. Žal smo odvisni od njih.