Čeprav je pred kratkim formalno odložil funkcijo, je Miran Vuk alfa in omega čudeža iz Zavrča. Je dejanski predsednik kluba, tvorec zgodbe, ki ji je treba sneti kapo. Župan občine s 1500 dušami, podjetnik s posli po vsem svetu, skupaj z bratom je Zavrč pripeljal od pete do prve lige. Ko so Triglav (pod njegovim vodstvom) vrgli iz druge lige, smo jim stisnili roko. Nato so Triglav v Zavrču obdarili s statusom, ko je predsednik pokazal igralcem, kako je z izsiljevanjem: "Ne v drugi, v peti ligi boste igrali, ker mene ne bo nihče izsiljeval!" Zdaj mu ne oporeka nihče, imajo 400 000 evrov in - karizmatično osebnost.

Čepra je pred kratkim (za nogometno delovanje) nastopil funkcijo, je =beno Fekonja alfa in omega Triglava. Je predsednik kluba, ki je uvedel na spletni strani cenzuro, da bi onemogočil "drugačemisleče" in predsednik kluba, ki krši (nepravnomočno) zakon o športu in lastni statut. Je predsednik, ki trdi, da "se bo pisala zgodovina" in omogoča, da igralec nekaznovano (opomin?!?) tepe drugega igralca. Je predsednik kluba, ki je tudi lokalni politik (mestni svetnik SD) kjer njegovim predlogom v korist kluba in športa (novi kopalnici v stari tribuni) oporeka svetnik iz iste stranke. Je politik, ki se je poskusil s podjetništvom, pristal pa na "občinskih jaslih" kot se reče Komunali Kranj kjer mrgoli političnih zaposlitev. Ima neznano številko klubskega proračuna, a člansko moštvo je lani stalo - vir: klub - 80 000 evrov.

Primerjava ni kakšno zmerjanje ali bognedaj celo poskus diskreditacije. Vse to so namreč dejstva. Zavrč in Triglav - dva fenomena slovenskega športa, nogometa še posebej. In dva predsednika. Eden je z lastnim delom ustvarjal, drugega so pripeljali v klub in mu omogočili vladavino. Rezultat? Zmaga Zavrča. Na igrišču? Navijamo za Triglav. Ki ga je okrepil Niko Snoj. Je rekel športni direktor "misijanemogoče". Danes se z njim strinjamo, 100%. Z direktorjem in igralcem, ki je Triglavu pomahal v slovo. Razlog? Športen, odkrit, pošten: ne igra. In če so v Triglavu užaljeni prišleki, ki po enem mesecu odidejo, ker niso okrepitve, kaj bi rekli Pirc, Peternel, Bojič od mladih, Dolžan, Burgar...? Za koga je Nihče Znoj okrepitev, domači fantje pa ...?

...in naš =beno ....