Klofuta je znova boleča: 0:3 je Triglav klonil proti Kopru in zabeležil tretji zaporedni domači poraz! Grehi kadrovske politike, zanikanja osnovnih vrednot so se zdaj pokazali v vsej svoji neizprosnosti. Tisti, ki naj bi bil glavni igralec, je daleč od "vulkana" - tisti pa, ki so prisiljeni igrati odgovorne vloge, tega ne zmorejo. In za povrh: Triglav je imel 1001% priložnsot za vodstvo, še eno za povrh - potem pa smo dobili lekcijo o kakovosti!

Tisti, ki smo in bomo plačevali vstopnice, ne razumemo ničesar več. Trener, ki po katastrofalnem začetku ne menja dejansko nič (ne taktično, ne kadrovsko), je očitno zadovoljen. Predsednik =beno je na morju, logično. Športni direktor? Pravijo, da se bolj ukvarja s "trmatorjem" kot s tem, kako Triglav odrešiti teh žalostnih predstav. Ni pomembno: Boben, Đajić, Nukić itd ipd : Burgar, Dolžan, Košnik, Stojnič, brata Poplatnik itd ipd - to je njegova resnica. Zgodba o napačni in zgrešeni presoji je pač vidna na igrišču, ne v kakem kritičnem mnenju ali zapisu. Po drugem golu (enajstmetrovko proti nam piskajo zlahka, za nas težko = realen odsev vrednosti Triglava v slovenski nogometni ligi) smo bili kot razbita vojska, prejeli bi jih lahko še pet!? Je to Triglav našega Kranja, naše tradicije, naših vrednot, našega pristopa!? Gospodje vodilni (na častni tribuni ni bilo danes niti enega videti), sram naj vas bo!

Ker nismo mi zadeli iz "mrtve priložnosti", smo bili kaznovani. A to ne more skriti popolne nekonkurenčnosti ekipe v vseh treh linijah, zgrešenih predstav o sposobnostih igralcev in tudi ne o vzdušju v klubu. Ponavljamo: mi na tribunah verjamemo v Triglav, a nismo slepi. Če je denar za pogodbo s srbskim novim igralcem, zakaj ga ni za domače fante? Če se lahko dokazujejo manj sposobni prišleki, zakaj odhajajo pripadni Triglavu? Tekmo je mogoče izgubiti, včasih žoga res ni pravična, a izgubiti presojo o vrednosti igralcev, o človeških lastnostnih fantov, ki naj bi nosili Triglav, so konkretne in jasne napake. Še je čas za rešitev, a z vsako tekmo ga je manj. Na tribuni je nekdo ob zadnjem pisku dejal: "Sramota!" Žal je imel prav.

Vse skupaj pa je terjalo že prvi odziv na stanje v Triglavu in na lestvici : to je trener Dušan Kosič, ki je v radijskem etru napovedal odstop. Odgovorna poteza, a verjetno ne prinaša veliko rešitev. Kajti: tokrat pa res trener ni zmogel pokriti kopice zgrešenih potez in zato je tudi odstop za zdaj samo "neuradna novica".....