Senzacija iz Ljubljane? Sploh ne: pričakovan zaključek postopka, ki je udaril mestnega politika, svetnika SD, predsednika NK Triglav Bena Fekonjo in posredno tudi druge. Na primer predsednika NO kluba (Klavdij Pervanje) in člane UO kluba. Vsi odgovorni so seveda soudeleženi pri novi Triglavovi sramoti, ki traja od oktobra 2012. A ne bo več dolgo! Temeljno vprašanje danes je namreč dobilo odgovor: se da človeka onemogočiti tako, da mu preprečiš članstvo v klubu? Se lahko človeka utiša tako, da ga prezreš kot člana kluba, ki ga vodiš? Beno Fekonja je dobil v pisni obliki vse odgovore na ta vprašanja, a ne samo on. Vsi člani NK Triglav in vsi, ki se vam je ob tem porodilo vprašanje o tem, kaj nek lokalni politik lahko počne! Pogovor s sodelavcem Trme Miranom Šubicem je posledica dejstva, da čakajo Bena Fekonjo zanimivi časi. Kajti grozi mu tudi kazenska ovadba, o tem ni dvoma!

"Nočem dramatizirati svojega odhoda iz kluba, a lahko samo dodam, da sem v njem delal skupaj 15 let. Bil sem direktor, kratek čas predsednik in nobena skrivnost ni, da sem v klub pripeljal tako sedanjega predsednika kot še marsikoga in sedanje in prejšnje uprave. Ko sem odšel, sem ohranil do kluba korekten odnos, bil sem na voljo za sleherno pomoč, pojasnilo...." je dejal sodelavec Trme Šubic. Toda zgodilo se je nekaj čudnih dogodkov?

"Predsednik kluba je najprej začel s cenzuro. Njegovo določilo, da v Knjigi gostov ne smejo sodelovati bivši funkcionarji, ker sedanje vodstvo sporoča stališča kluba, je smešno, da ne rečem bedasto. Imelo pa je posledico, da so mi brisali odzive kjer sem se podpisal vedno s polnim imenom in priimkom. Pomislite: to spletno stran sem vsebinsko dejansko naredil in jo vzdrževal s sodelavci, postala je - to trdim - najbolj brana nogometna klubska stran! Potem pa pride nek politikantek in se gre cenzuro v 21. stoletju, ker se boji forumskih odzivov na neki spletni strani!? Kakšen strah, kakšna paranoja...A sem dol požrl, Trma mi zadošča za sporočanje tistega kar naj javnost zve. Kaj je torej bila pika na i?

Če odmislim, da sem ga pripeljal za roko v klub kot se temu reče, nisem mogel verjeti neki človeški podlosti, ko tistemu, ki ti je dal priložnost,odrečeš dostojanstvo. Na skupščino kjer sem formalno postal bivši predsednik, me niso povabili. Kljub vprašanjem ipd., so se delali norca iz mene. Pa sem prišel sam in jim v brk povedal, kaj si mislim. Eni so gledali mimo mene, eni so gledali v tla, meni je bilo vseeno. Soočil sem se tistimi, s katerimi smo delali skupaj. Nihče, niti eden, ni rekel nič. Ni bilo treba: bil sem preteklost Triglava. Toda: želel sem biti član kluba in sem se po vseh pravilih (javno objavljenih) včlanil. Vendar pa niste član Triglava?

Formalno še ne. Ampak za take osebke sem seveda Triglavan 101%. Z izkaznico ali brez. Meni ni treba dati ne piva, ne zastonj vstopnice, ne častne tribune, ne slave, ne zahvale, nič. Jaz grem na tekmo, ker sam tako hočem in ker imam Triglav rad. Toda, da bi me na tak potuhnjen, človeka in kluba in tega mesta nedostojen način "odstranili", ni šanse. So poskusili močnejši in na druge načine. Sprožil sem postopek na Ministrstvu za šolstvo in šport in sporočam vsej javnosti, vsem Triglavamom, da SEM ZMAGAL NA CELI ČRTI! Beno Fekonja je kot odgovorna oseba kluba kršil tako svoj statut kot tudi zakon o športu. Zaman se je pritoževal čez inšpektorje in njihovo pristojnost - zavrnjeno! In to pomeni, da so hipotetitčno sporne vse odločitve UO NK Triglav. In to pomeni, da je nezakonitost trajala skoraj leto dni. In to pomeni diskriminacijo in to pomeni sum kaznivih dejanj od goljufije (članarino so sprejeli, a je nikdar niso vrnili) naprej. Je tega klubu treba? Je to ravnanje predsednika s 400 mladimi in otroki v klubu? Je to delo odgovornega za klub, ki je star predko 90 let? Je to dostojno lokalnega politika, mestnega svetnika? Na te odgovore naj si odgovori vsak sam, jaz jih poznam! je zaključil Miran Šubic. Trma je dobila ekskluzivno tudi dokument, ki jasno in nazorno dokazuje, da je časa za izpolnitev določil sklepa manj kot mesec dni. DOKUMENT BOMO OBJAVILI NA NAŠI SPLETNI STRANI.

Leta 2011 jeseni se je uradno poslovil iz NK Triglav.
Na skupščino kjer ga je nasledil sedanji predsednik, ga niso povabili - pa je prišel sam in se poslovil.
Članstvo je dobilo javen odmev.....