Triglav ni odpotoval v Avstrijo na prijateljsko tekmo=sramota prve vrste. Triglav=dolžnik igralcem. Torej tudi njim. Zdaj pa vprašanje: kaj je komu dolžan?

=beno predsednik bo moral natančno odgovoriti predvsem o tem, kakšne plače komu dolguje? Kajti Triglav ima na uradnem spisku NZS pogodbeno vezane naslednje igralce, ki igrajo za člansko moštvo:Bubanja, Klemenčič, Šturm, Pelko. Perovića in Lavrinca res ne štejemo, to sta bisera profesionalizma "misijenemogoče" in seveda ostalih, ki so priskrbeli okrepitve. Torej: Pokorn in ostali so čisti amaterji. Ki jim Triglav ni dolžan izplačati niti centa. Ki niso pogodbeno vezani igralci in nimajo statusa neameterjev kjer je predpogoj izplačilo zajamčene plače v Sloveniji (za klub skupaj to pomeni okoli 850 evrov bruto). In kaj torej dolguje =beno ogralcem? Kaj takega, kar je obljubil "pod mizo"? Ali pa se dogaja nekaj drugega: denar se v klubu deli, a ne vsem, še manj enako, še manj transparentno. In to je najbolj obsojanja vredno: amaterji pač v soboto nimajo časa za odhod v Avstrijo - prav. Toda, če je kdo komu obljubljal "neamaterske" prihodke, je kriv sam.

Slovenska tiskovna agencija sporoča, da niso dobili plač za september. Kdo? Štirje igralci in dva, ki za člansko moštvo nista odigrala skupaj niti polčasa? Ali pa gre za štrajk tistih, ki imajo posebne pogodbe, ki pa ne podležejo nogometni organizaciji? Ugibanja bo razrešil klub, ki bo odgovoril javnosti. Naravnost šokantna pa je predsednikova izjava STA: pojasnili so igralcem, kdaj bodo dohodki na računih! kakšni dohodki, kakšne plače - kdo tu izigrava koga?

Se bo oglasil nadzorni odbor kluba? Srečko Simović si zasluži vsaj kak odgovor...