Ali veste, da skakalni klub dolguje 300 000 evrov? Že leta! Zadeva se vleče od izgradnje skakalnice naprej. Pa so vsi lepo tiho, upnik pa gradi - uganili ste - skakalnice za državni denar v Planici. Bodo "pokvitali"? Ne vemo, vemo pa, da je to še ena žalostna slika zakulisja v športu.

Zakulisje v NK Triglav je podobno: dolg. Do trenerjev (30 000?), do igralcev (40 000?), do sodnikov, dobaviteljev...? 100 000? Ugibamo, ker mestni politik in predsednik še ni razkril, za kaj gre. Leta 2003 je bil Triglav v še hujšem stanju, po sedmih letih je zopet postal prvoligaš, mladi Kranjčani so odhajali v velike klube, dolga ni bilo niti centa.

Dve zgodbi jasno kažeta, kako se dela. Enemu klubu mnogo večji dolg ne pomeni nič, ker vedo, da bo vse v najlepšem redu. Kdo pomaga nogometu? Tisti, ki so za dolga leta prečrtali gradnjo tribune? Tisti, ki so pognali firme na kant, za šport pa niso dali nič ali skoraj nič? Ne, rešitev je bila vedno samo ena: delati, trdo delati in pošteno plačati, kar si obljubil. Če nimaš, ne obljubljaj. NK Triglav pretresa huda kriza dojemanja realnosti, ki je v Kranju kruta: vsi kolektivni športi so na psu. Predsednik in mestni svetnik Beno Fekonja je na potezi. Po dveh letih predsednikovanja bo on in njegov UO moral javnosti pojasniti. S številkami. Drugače je Triglav že jutri lahko Mura, Nafta, Drava...dolg spisek takih je!