Danes je 4.12. December. V Mariboru bo nogometna tekma. Pokalna. Tam bodo gostovali Šenčurjani, drugoligaši, amaterji. Ki so zadnjo tekmo odigrali - sredi novembra! Maribor? Ta jo je odigral pa ta konec tedna. Profiji. Trenirajo. Šenčurki amaterji tekmujejo v drugi ligi, ki šteje 10 ekip in odigrajo letno manj prvenstvenih tekem v slovenski ligi kot njihovi - starejši dečki (via Velesovo). Ker je to izum NZS kjer drugoligaši odigrajo 27 tekem, prvoligaši pa 36. In kaj so počeli amaterji med tem, ko so Mariborčani pilili formo? Verjetno so se praskali po glavah in iskali evre, ki naj bi jih v Šenčurju dobili pa jih ne. Oziroma: tudi na ta način so dokazovali, kako so ovce za v klavnico. Če bi denimo doma ne izgubili visoko, bi bil tak razpored tekem v pokalu samo dokaz, da so pač "kmetje z vasi", ki gredo igrati proti prvakom samo za to, da pošteno izgubijo....

Triglav igra v Čeferinovem kraljestvu po milosti božji. A zdaj že v Ljubljani vedo, da ima =beno predsednik dolgove do trenerjev ipd., v medijih pa se že javno sprašujejo o tem, kako se plačuje amaterje a la (bivši) kapetan? In še droben dodatek: kadarkoli bi se v Ljubljani spomnili, zdaj Triglavu lahko prvo ligo dobesedno prepovedo. Vsaj v Kranju. Ker je Kranj in Triglav obljubil, da bo imel luči nad igriščem do leta.... no, ja - zdavnaj! Pa jih nima in jih ne bo imel. In tako Triglav igra "po milosti Čeferinovi" kjer se tekme pokala pač igrajo tako kot se igrajo, kjer so tekmovanja postala smešna.

Hec je, da so ovčke lepo tiho in blejajo....tudi v nogometu, tudi v Kranju. Opala: vse bolj glasno se v Triglavu sliši tiste, ki bi radi vedeli kaj več o poslovanju =beno predsednika?! Morda bo tudi njih razveselil že Miklavž in se bodo pomirjeno nasmehnili: Marketing Beno Fekonja s.p., s sedežem na Visokem, posluje! In podjetje je registrirano tudi za "dejavnost športnih klubov"! Problem rešen: predsednik ima firmo, ki bo (če bo le treba) priskočila na pomoč! Šenčurjanom danes v Mariboru ne more pomagati niti NK Britof+NK Triglav skupaj! Kako? Ja iz dela teh dveh klubov so sestavili - šenčursko člansko moštvo!

Šenčurski trener je bil nekoč zaščitni znak NK Britof. Pa saj gre samo za nekaj kilometrov razdalje, kaj bi bili zaplankani, kajne!?
Povezuje vse: začel na Visokem v občini Šenčur, iz Triglava odšel v svet, pristal v Mariboru - Aljaž Cotman čaka svoje "občane" kot vijolica...