Kdo bo preživel 2014? Košarkarji tonejo v drugi ligi, vaterpolisti so popolnoma brez denarja, nogometaši so ujetniki predsednika, ki skriva podatke o dolgovih ipd., odbojkarji tonejo na rep prve lige. Še sreča, da imamo košarkarice Triglava, ki so trenutno ponos mesta. Ostali športi niso daleč od trganja nitke preživetja.

Kranj=mesto športa brez športa. Tisto gospodarstvo, ki prej ni hotelo dati, zdaj ne more. Pomislite samo, kako bi bilo, če bi stoti del izgub in odpisanih kreditov in polomij Save, Merkurja, banke pristalo v športu in kulturi? Pa so veliki direktorji delili na kapljice svojo milost in zdaj bi še vedno radi pametovali iz zakulisja. Kolesarji Save so izgubili sponzorja, ki je bil tradicija Kranja. Sava ima sedež v Ljubljani, Kranju pa so ostala spoznanja, da nima več niti tistih, ki so nekoč vsaj minimalno pomagali športu.

Je čas za nove prijeme? Eden je že tu: šport bo amaterski. Popolnoma. Mnogi bodo rekli: prav je tako, tako je najlepše. Le da potem ne pričakujmo uspehov. Niti zmag. Niti novih asov. Kajti Kranj je s svojo športno politiko in s svojim povezovanjem gospodarstva in politike in športa najnižje do zdaj. Koliko bosta kranjskemu okolju dala Gratel in Gorenjska gradbena družba, ki boste gradila za milijone in milijone iz naših žepov, ne vemo. Grozljivo pa bo, če del teh dobičkov ne bo pristal v športu, kulturi in še kje - ampak v žepih tistih, ki nam vladajo.

Razprodaja kranjskega športa bo naslednji korak. Revež bo na milost in nemilost prepuščen trgu. Kranjski šport so uničili ali so vsaj na dobri poti, da ga dokončno pokopljejo tisti, ki sedijo danes v mestnem svetu. Huda obtožba? Ne, dejstvo.