Spoštovani gospod Sandro Rosell!

Iz medijev smo zvedeli, da boste v prihodnje prenavljali Camp Nou. Športni objekt morate prenoviti, ker je častitljive starosti in se na njem zbere še vedno koli 100 000 gledalcev. V ta namen - zopet javni podatki - boste namenili 600 000 (šeststo milijonov) evrov. Lahko vam samo čestitamo, a preden se lotite te prenove, vam svetujemo obisk Kranja, ki blizu z Barcelono pobratene Ljubljane.

Tudi pri nas smo se lotili obnove enakega objekta. Seveda za naše razmere. In smo namenili znaten del proračuna mesta Kranja za obnovo - celih 100 000 (sto tisoč) evrov za dve kopalnici in dve slačilnici. Ja, tako se dela: počasi se daleč pride. Logično je, da nam je ob tej veliki naložbi zmanjkalo denarja za stranišča. Teh se bomo lotili drugače: objekt je spodaj tako rekoč polovično ali še manj zaseden, nogometaši ga komaj uporabljajo. In evo prihranka: stranišča so lahko zaprta, vsaj na pol!

Še več imamo takoh nasvetov za vas. Pridite v naše lepo mesto! Kje je in kakšno je? To je mesto kjer župan še ni bil na nogometni tekmi (verjetno je tako tudi v Barceloni), oziroma je bil v Športnem centru manjkrat kot v svoji bazi na Tajskem. Toda rad je prišel na zabavo kjer si je lokalni klub zagotovil obstanek v prvi ligi. Kaj bi hodil na tekme, zabave so bolj prijetne. Tako nas boste zlahka našli, le malo previdnosti ne bo odveč: če bo vaša delegacija številčna, previdno in potihem pod tribuno = žal naš objekt nima protipotresne varnosti in je tako malce nevaren...

Čakamo vas, dobimo se pri straniščih....

Kranjčani in Kranjčanke