Sorčan (Chievo) - Potokar(Limasol) Samardžić(Šerif Tiraspol) Anđelković(Palermo)Jokić (Vilareal) - Benedičič (Milano) Radosavljević(?) Iličić (Fiorentina) - Marčeta (Lanciano), Čustović (3.liga Belgija), Burgar (regional Avstrija)! In še: Nenezić (Koper), Mejač, Mertelj, Cotman (Maribor),Đurković(Olimpija)

Danes je 31.1.2014, zgoraj pa so v Kranju vzgojeni ali uvevljavljeni nogometaši, ki so dokaz dela mladinske šole in tudi kasnejšega trženja. Triglav je zanje prejel v različnih obdobjih okoli 600 000 evrov (vštet tudi Palibrk) kar je sicer kaplja v morje proti tržni vrednosti danes. A je s tem preživel, postal prvoligaš, cenjen klub za vzgojo mladih. Zdaj? Na zadnji dan prestopnega roka pa predsednik =beno pelje klub v popolno anonimnost. Ne, Triglav ni nikdar kupoval zvezdnikov, a neposredni konkurent Krka kaže mišice in okrepitve.

Tragična usoda kranjskega kluba je iz leta v leto bolj odraz športne politike: Nukić, Đajić, Boben etc. so bili junija okrepitve, po pol leta so "persone non grate". Popolna zmeda v kadrovanju, popolna zmota v oceni igralcev, ki so pripadni klubu in bodo igrali na pol zastonj (Pokorn, Bubanja, Stojnić, Stjepanović itd ipd) na zadnji dan prestopnega roka prinaša samo eno oceno: žalostno! Pa ne, da ne bi verjeli v lastne mlade igralce! Ravno nasprotno: pomanjkanje zaupanja v lastne moči je bila športna politika Misijenemogoče v vlogi športnega direktorja. Problem je preprosto v tem, da se vse dogaja brez koncepta, brez jasnega in prepoznavnega vodenja. V letu 2002 je Triglav visel nad breznom propada, ne samo rezultatske nemoči. Minilo je ducat let in....