Spoštovani avtor prispevka,

Povprečni starš, ki svojega otroka vozi iz 35 ali več km oddaljenega kraja je samo za prevozne stroške odštel cca. 15.000€ (v petih letih), da ne govorimo o porabljenem času in vadnini. In kaj je za to dobil. 'Strokovnjaka', ki producira talente. Talenti se rodijo, strokovnjaki pa jih naredijo. jaz pa sem prepričan, da je po vaše 'Repete trener' v tem trenutku najmanj kriv, ker iz mladinskih vrst dobiva kader, ki o nogometu ve samo to, da se kvaliteta igralca meri po dolžini izbite žoge in da je njihov domet biljard nogomet (nabiješ žogo čim dalj in čakaš kam se bo odbila. če se slučajno odbije k tvojemu igralcu, lahko daš celo gol).

Uvrstitve mladinskih in kadetskih ekip v zadnjih treh sezonah pa jasno odsevajo kvaliteto in strokovnost dela s temi ekipami.

Vprašanje za strokovnjake pa je, kako naj članski trener v prvi ligi igra z mladinci, ki na mladinskem nivoju kotirajo okoli 10 mesta v Sloveniji. V mladinski ligi, kjer igrajo igralci, ki ne morejo igrati (ne igrajo) v članskih ligah na slovenskem nivoju (razen redkih izjem). In kjer te 'članske' mladince v pokalnem pokalu premagajo celo mladinci iz prve gorenjske (Zarica) in druge slovenske mladinske lige (Jesenice).

Spoštovani Miran; Teoretično NOGI ni ničesar očitati, praktično pa bo se bo sesula zaradi napačnih potez vodstva, predvsem pa zaradi napačnega kadrovanja, ki pa je bil očitno tudi tvoj problem.

Če je NOGA nekakšna selekcija Gorenjske, bi jo morali voditi najboljši nogometni strokovnjaki. Žal se dogaja ravno obratno, dobri odhajajo, nestrokovni ostajajo.

Brane Šubic